Pomoć Kraljevu - Vesti Soko TV 06.12.2010.godine

U Srednjoj školi “Branislav Nušić” i Osnovnoj školi “Mitropolit Mihailo” danas je počela humanitarna akcija prikupljanja starih udžbenika i novčane pomoći za škole u Kraljevu./ Festival lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja "Beogradska čajanka", održan je u Domu sindikata u Beogradu./ I ako zakon o denacionalizaciji bude usvojen prve polovine 2011, na njegovu primenu čekaćemo više od godinu dana kaže iz Ministarstva finansija Slobodan Ilić./ Nepostojanje zakona o apotekarskoj delatnosti narušava sigurnost pacijenta, ocenjuju apotekari. U Srbiji postoji mogućnost da svako pravno ili fizičko lice, bez obzira na kvalifikaciju, može da bude vlasnik apoteke./ Vozače u Srbiji i pored predstojeće liberalizacije tržišta uskoro možda očekuje novo poskupljenje goriva zbog usklađivanja akciza sa godišnjom stopom inflacije.

Pomoć Kraljevu - Vesti Soko TV 06.12.2010.godine
6 Decembar 2010

06.12.2010. VEST – Pomoć Kraljevu

U Srednjoj školi “Branislav Nušić” i Osnovnoj školi “Mitropolit Mihailo” danas je počela humanitarna akcija prikupljanja starih udžbenika i novčane pomoći za škole u Kraljevu. Akciju su pokrenule četiri učenice Srednje škole: Dunja Stevanović, Valentina Stevanović, Milana Matejević i Dijana Avramović, saznajemo od vd. direktora sokobanjske Srednje škole Dragane Trifunović. Akcija će trajati do petka 10. decembra, a štandovi će biti postavljeni na ulazu Srednje i Osnovne škole u prepodnevnim časovima – u toku drugog časa, za vreme velikog odmora i za vreme trećeg časa.


06. 12. 2010. VEST: ADONIS na "Beogradskoj čajanci"

Festival lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja "Beogradska čajanka", održan je u Domu sindikata u Beogradu. Festival organizovali Udruženje za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov" i Film publik art-Niš, pod pokroviteljstvom USAID-a. Manifestaciju je otvorio predsednik Udruženja za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov", Nebojša Stanojević, a prisutnima su se prilikom otvaranja obratili: direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Nenad Stavretović, jedan od direktora USAID-a za Srbiju, Džim Herni i predstavnik Ministarstva poljoprivrede, M. Milošević. Festival je bio veoma uspešan, kaže Nebojša Stanojević. Organizatori su pozvani da ovaj festival organizuju i u Novom Sadu i Subotici, a u pregovorima su za organizaciju čajanke u Kragujevcu i Jagodini. U subotu, 27. novembra, otvoren je i Sajam hrane i pića na Beogradskom sajmu, tako da je preduzeće "Adonis", nastupilo i na ovom sajmu. Nakon kratke pauze, posle sajmova, u četvrtak, petak i subotu, prošle nedelje održana je "Biznis Baza" u Beogradu na kojoj se predstavilo i preduzeće "Adonis", kaže Stanojević.


06.12.2010. V E S T - Denacionalizacija

I ako zakon o denacionalizaciji bude usvojen prve polovine 2011, na njegovu primenu čekaćemo više od godinu dana kaže iz Ministarstva finansija Slobodan Ilić. Državni sekretar Ilić kaže da će njegova primena početi tek kad se utvrdi vrednost imovine koju potražuju vlasnici oduzete imovine i njihovi naslednici. "Može se očekivati da se predlog zakona o denacionalizaciji nađe u Skupštini u prvoj polovini 2011, ali biće neophodno utvrditi status imovine koja se potražuje i njenu vrednost", kaže Ilić. "Da bi se prikupili i dostavili dokazi o oduzetoj imovini, a posle toga i utvrdilo činjenicnog stanja na terenu i procenila vrednost imovine biće potrebna najmanje jedna godina po donošenju zakona", rekao je Ilić za agenciju Beta. Odluka o modelu denacionalizacije, kako je najavio Ilić, biće doneta posle odluke Ustavnog suda o ustavnosti Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama a koja se očekuje do kraja ove godine. "Radna grupa koja priprema zakonska rešenja za povraćaj oduzete imovine je spremna da u roku od nekoliko nedelja po donošenju odluke Ustavnog suda Vladi i javnosti predstavi koncept denacionalizacije i nacrt zakona o denacionalizaciji", rekao je Ilić koji je na čelu te radne grupe.


06. 12. 2010. VEST: PRIVATNE APOTEKE

Nepostojanje zakona o apotekarskoj delatnosti narušava sigurnost pacijenta, ocenjuju apotekari. U Srbiji postoji mogućnost da svako pravno ili fizičko lice, bez obzira na kvalifikaciju, može da bude vlasnik apoteke. To, prema mišljenju Saveza privatnih apotekara Srbije i Farmaceutskog društva Srbije, onemogućava da u svim apotekama bude visok kvalitet zdravstvene usluge. Podaci Zavoda za javno zadravlje Batut kažu da preko 40 odsto pacijenata u Srbiji lekove kupuju u privatnim apotekama koje još uvek nisu u zdravstvenom sistemu ravnopravne sa državnim i građani Srbije jedini u Evropi ne mogu lekove na recept da podižu u privatnim apotekama.Iz Farmaceutskog društva Srbije tvrde da je nedostatak zakonske regulative doveo i do nekontrolisanog otvaranja apoteka bez poštovanja kriterijuma kao što su broj stanovnika ili potrebna razdaljina između apoteka, a što je važno radi bolje dostupnosti apotekarske usluge svim građanima.


06.12.2010. V E S T – Poskupljenje goriva

Vozače u Srbiji i pored predstojeće liberalizacije tržišta uskoro možda očekuje novo poskupljenje goriva zbog usklađivanja akciza sa godišnjom stopom inflacije. To znači da bi benzin u maloprodaji poskupeo tri dinara po litru, dok bi dizel goriva bila skuplja dva i po dinara. Tečni naftni gas poskupeo bi dinar po litru.I to nije sve. Kako tvrde stručnjaci, gorivo bi moglo da poskupi i ranije nezavisno od povećanja akciza zbog skoka cene nafte i jačanja dolara. Tome u prilog govori i činjenica da je procenat promene cene od prethodne korekcije, kako kažu u Ministarstvu energetike, veći oko tri odsto, a potrebno je da dostigne 3,5 odsto. Ovo bi, kažu stručnjaci, moglo da se desi vrlo skoro. Ono što je mnogo izvesnije jeste poskupljenje u januaru zbog redovne korekcije akciza na derivate. Iako se ne radi o novini, već o redovnom godišnjem usklađivanju ovog nameta, budžet vozača uvek dodatno optereti ovakvo poskupljenje.


06. 12. 2010. VEST: KARATISTI prvenstvo Srbije

Zvanično Prvenstvo Srbije u karateu održano je 04. decembra u Kragujevcu. Karate klub "Ozren-Sokorop" učestvovao je sa 26 takmičara koji su u veoma jakoj konkurenciji uspeli da osvoje ukupno 21 medalju u katama, borbama i dogovorenom sparingu. Učestvovalo je oko 50 klubova sa više od 500 takmičara iz cele Srbije. Medijski pokrovitelji bili su Radio televizija Srbije i Sportski žurnal. Ono što očekuje sokobanjske karatiste jeste imski Karate kamp u Vrnjačkoj banji od 14. do 17. januara 2011.

06.12.2010. VEST – Stoni tenis

Šesto kolo Opštinske stonoteniske lige odigrano je za vikend. Evo i kompletnih rezultata:

92 – Relakx 6:3

Palačinkara Žabac – Stanići i Olići 4:5

Stanići i Olići – Lavovi 9:0

Lavovi – Rudnik “Soko” 5:4

Rudnik “Soko” - Palačinkara Žabac 2:7

Kontra – All stars 2:7

Ozren 2 – All stars 4:5

Ozren 2 – MB Komerc 9:0

Kontra – MB Komerc 7:2

Relax – Stanići i Olići 6:3

Posle šestog kola prva dva mesta na tabeli sa 8 bodova zauzimaju Milenijum i All stars, treće i četvrto mesto dele Relax i Kontra sa 6 bodova, na poslednjem mestu bez bodova nalaze se Rudnik “Soko” i MB Komerc.

06.12.2010. VEST – STK “Ozren”

U poslednjem kolu Regionalne lige Srbije STK “Ozren” pobedio je STK “Lala” iz Majura rezultatom 4:3, i zauzeo drugo mesto na tabeli.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt