POKRET POTROŠACA SOKOBANJA

Pokret potrošaca opštine Sokobanja, od 15. novembra, 2008. godine, otvorio je kancelariju u ulici Alekse Markišica br. 12, u prostorijama stranke Jedinstvena Srbija. Ovo je privremeno, dok se ne iznade neko povoljnije rešenje od SO Sokobanja. Kancelarija ce za prijem stranaka biti otvorena svakog dana, osim nedelje, od 10 do 12 casova

POKRET POTROŠACA SOKOBANJA
17 Novembar 2008

Pokret potrošaca opštine Sokobanja, od 15. novembra, 2008. godine, otvorio je kancelariju u ulici Alekse Markišica br. 12, u prostorijama stranke Jedinstvena Srbija. Ovo je privremeno, dok se ne iznade neko povoljnije rešenje od SO Sokobanja. Kancelarija ce za prijem stranaka biti otvorena svakog dana, osim nedelje, od 10 do 12 casova i gradani mogu doci, bilo da se na nekoga ili nešto žale, ili da se o necem informišu.

Predsednik Pokreta, Saša Mihailovic ce se truditi da svima izadje u susret, jer cilj postojanja Pokreta je zaštita potrošaca. Nedavno je ovaj Pokret uputio javnu opomenu JKP "Napredak", iz Sokobanje, koji je potrošacima ispostavio racune za naplatu usluga, prinudno, preko Opštinskog suda u Sokobanji.

- Racuni moraju da se placaju, to niko ne osporava, pa i kada se to radi preko Suda, ali u ovom slucaju nije ispoštovana zakonska procedura, niti je JKP "Napredak" korisnicima usluga poslao opomene pred utuženje i zahtevamo od Javnog komunalnog preduzeca da tužbe povuce i ispoštuje zakonsku proceduru, - kaže Saša Mihailovic.

Kako nam je saopštio Mihailovic, Pokret ce u danima koji slede, ispitati rad firme zadužene za Kablovski distributivni sistem u Sokobanji, jer ima pritužbi gradana da se kablovski prikljucci naplacuju "odokativno", prema rodbinskim i prijateljskim vezama - niže cene, dok se od ostalih traži da sami iskopaju kanale i polože plasticne cevi precnika 40 mm i naplati im se prikljucak preko 7.000 dinara. Pokret potrošaca ce zatražiti na uvid ugovore sa korisnicima, kao i cenovnik usluga.

Mihailovic naglašava da je Pokret potrošaca Sokobanje legitimna ustanova i da svako javno preduzece na teritoriji opštine Sokobanja, mora da informiše i konsultuje predstavnike Pokreta o nameri za povecanjem cena usluga koje pružaju gradanima. Mihailovic i ovom prilikom obaveštava gradane da TV pretplatu RTS-u ne moraju da plate ukoliko su potraživanja starija od jedne godine.

Nacionalni savez potrošaca Srbije, nedavno je u Sokobanji održana Prva konvencija Saveza, je osnovan sa ciljem da zaštiti gradane i potrošace, a svi smo potrošaci, od zloupotreba, divljanja cena na tržištu, od monopolskog ponašanja preduzeca pa i institucija itd. Lepo je, cak i Bogougodno, biti zaštitnik i zastupnik prava gradana, biti Robin Hud, Zoro, Kraljevic Marko... Sve dok se u delovanje i programsku politiku zaštitnika (Saveza, Udruženja), ne umešaju "krtice"! A takvi se uvek, vešto zamaskirani, infiltriraju u neko udruženje ili pokret, cim rezultati rada postanu vidljivi i u narodnim masama stekne poštovanje i popularnost. Ostaje nam nadanje da ce Pokret potrošaca Sokobanje umeti da se, pored nepravilnosti i nepoštovanja Zakona o zaštiti potrošaca Srbije, izbori i protiv upada!

Vidimo se u Sokobanji!

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt