Pojačana saobraćajna kontrola-Vesti Soko TV 16.11.2010.godine

Policijska stanica u Sokobanji redakciji RTV „Sokobanja“ dostavila je Saopštenje za javnost u kome stoji: Obzirom na atmosferske prilike, stanje kolovoza, vidljivost i druge saobraćajne uslove u zimskom periodu, Policijska stanica Sokobanja apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila saobraćaja, da se pridržavaju postojeće saobraćajne signalizacije i da brzinu kretanja vozila prilagode stanju kolovoza i uslovima odvijanja saobraćaja. / Praznik prenosa moštiju svetog Georgija, u narodu poznat kao Đurđic, obeležen je danas u hramovima Srpske pravoslavne crkve i kao krsna slava mnogih porodica./ Ekipe sokobanjskog Doma zdravlja će u petak 19.novembra i utorak 23. novembra u prostorijama Službe zaštite na radu Rudnika „Soko” vakcinisati zainteresovane rudare vakcinom protiv sezonskog gripa.

Pojačana saobraćajna kontrola-Vesti Soko TV 16.11.2010.godine
16 Novembar 2010

16.11.2010. VEST – Pojačana saobraćajna kontrola

Policijska stanica u Sokobanji redakciji RTV „Sokobanja“ dostavila je Saopštenje za javnost u kome stoji: Obzirom na atmosferske prilike, stanje kolovoza, vidljivost i druge saobraćajne uslove u zimskom periodu, Policijska stanica Sokobanja apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila saobraćaja, da se pridržavaju postojeće saobraćajne signalizacije i da brzinu kretanja vozila prilagode stanju kolovoza i uslovima odvijanja saobraćaja. Poboljšanje vremenskih uslova u ovo doba godine uslovilo je pojačan intenzitet saobraćaja na svim putevima u zemlji, što je uticalo na povećanu izloženost svih učesnika u saobraćaju. Zbog lepog vremena na putevima naše opštine očekuje se saobraćaj pojačanog intenziteta. Policijska stanica u Sokobanji apeluje na na sve učesnike da povećaju opreznost, posebno zbog povećanog prisustva traktora i drugih poljoprivrednih mašina, i na pešake da poštuju saobraćajne propise, da prelaze kolovoz na predviđenim mestima, kao i da poštuju propise u pogledu nošenja odeće sa reflektujućom materijom prilikom kretanja noću, i u uslovima smanjene vidljivosti na putevima van nasela, kako bi za ostale učesnike u saobraćaju.bili uočljiviji. Policijski službenici saobraćajne policije će na svim putevima opštine Sokobanja vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja sa posebnim akcentom na uočavanje i sankcionisanje prekršaja nepoštovanja ograničenja brzine kretanja motornih vozila, tehničku ispravnost vozila, sa posebnim usmerenjem na posedovanje zimske opreme i zimskih pneumatika, stoji u Saopštenju dostavljenom našoj redakciji.


16.11.2010. V E S T – Sveti Đurđic

Praznik prenosa moštiju svetog Georgija, u narodu poznat kao Đurđic, obeležen je danas u hramovima Srpske pravoslavne crkve i kao krsna slava mnogih porodica. Sveti Georgije koji je, kao Hristov vojnik odbio poslušnost caru Dioklecijanu, velikom progonitelju hrišćana, izjavivši da se ne plaši da umre za svoju veru, pogubljen je 303. godine. Propovedao je novozavetnu veru i, prema predanju, čak je i carevu ženu Aleksandru uspeo da preobrati u hrišćanstvo.Oboje su osuđeni na smrt odsecanjem glave, a predanje kaže da je carica preminula pre izvršenja carske naredbe. Na pravoslavnim ikonama i srednjovekovnim freskama sveti Đorđe je predstavljen kako na konju, u vojvodskom odelu sa krstastim mačem ubija aždaju koja je simbol paganske vere, dok se na ikonama za praznik Đurđic predstavlja kao pešak u stojećem stavu sa kopljem ili mačem u ruci.U pravoslavnim manastirima sveti Đorđe je prvi u redu svetih ratnika sa štitom i krstastim mačem. Sveti Georgije je veoma poštovan u našem narodu i slavi se dva puta godišnje - kao praznik prenosa moštiju svetitelja (Đurđic) i 6. maja (23. aprila po starom kalendaru) kada se obeležava dan njegove smrti (Đurđevdan).U bogoslužbenom kalendaru samo je Đurđevdan obeležen crvenim slovom, dok Đurđic ne spada u zapovedne praznike iako je od velikog značaja za pravoslavnu crkvu.


16.11.2010. VEST – Poljski putevi

Počela je sanacija poljskih seoskih puteva.Sanaciju poljoprivrednih puteva u 17 mesnih zajednica u opštini Sokobanja omogućilo je Ministarstvo poljoprivrede,kaže Boban Ilić,zamenik predsednika opštine Sokobanja.Ova sanacija biće izvedena u dve faze i koštaće preko osam miliona dinara,kaže Ilić.


16. 11. 2010. VEST: SEMINAR

Informativni seminar u okviru projekta "Partnerstvom do socijalno odgovornog društva, održan je juče i danas u hotelu "Zdravljak". Seminar je realizovovala NVO "Timočki klub" iz Knjaževca u saradnji i partnerstvu sa gradjanskom organizacijom "Znanje" iz Loveča iz Bugarske. Seminar kao deo projekta Partnerstvom do socijalno odgovornog društva, koji finansira EU, tiče se komparativne analize koju smo prethodno za potrebe ovog projekta izradili,kaže direktorka NVO "Timočki klub", Snežana Pavković. Reč je o komparativnoj analizi koja pokazuje socijalne usluge i zakone kojima su ove usluge regulisane u zemljama članicama EU i u Srbiji. Seminar je namenjen organizacijama koje se bave pružanjem socijalnih usluga na lokalnom nivou i lokalnim samoupravama, kaže Snežana Pavković


16.11.2010. V E S T – Vakcinacija na Rudniku

Ekipe sokobanjskog Doma zdravlja će u petak 19.novembra i utorak 23. novembra u prostorijama Službe zaštite na radu Rudnika „Soko” vakcinisati zainteresovane rudare vakcinom protiv sezonskog gripa. Vakcinacija će pomenutih dana biti obavljena u terminu od 14 do 15 i 30, a vakcina je besplatna, saznajemo od direktora Doma zdravlja Slaviše Antonijevića.Vakcina je trovalentna jer u svom sastavu uključuje i virus H1N1. Vakcinacija se svakog radnog dana obavlja u prostorijama ATD-a u Sokobanji, a u zavisnosti od interesovanja i u isturenim ambulantama u Jošanici, Čitluku i Mužincu. Direktor Antonijević obaveštava predstavnike svih MZ da se ukoliko postoji interesovanje meštana za vakcinu obrate Domu zdravlja čije će ekipe odmah doći i vakcinisati stanovnike. Isto važi i za sokobanjska preduzeća, a nepokretne osobe koje žele da prime vakcinu mogu da pozovu broj 830-214 ili hitnu službu Doma zdravlja.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt