Počela nova školska godina - Vesti Soko TV 01.09.2010.godine

Prvi septembar u Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo“ počeo je prozivkom učenika prvog i petog razreda, međutim tradicionalna prozivka na igralištu kod škole ove godine je izostala zbog kiše tako da je prozivka prvaka obavljena u staroj školi a petaka u holu velike škole / Školska godina za predškolce u sokobanjskom vrtiću "Bucko" počela je danas / XV Umetnička kolonija “Sokograd” biće otvorena u nedelju 5.septembra.

Počela nova školska godina - Vesti Soko TV 01.09.2010.godine
1 Septembar 2010

01.09.2010. V E S T: Počela nova školska godina

Prvi septembar u Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo“ počeo je prozivkom učenika prvog i petog razreda, međutim tradicionalna prozivka na igralištu kod škole ove godine je izostala zbog kiše tako da je prozivka prvaka obavljena u staroj školi a petaka u holu velike škole. Ove godine u školske klupe sokobanjske škole selo je desetak prvaka više nego prošle godine. Puno uspeha u novoj školskoj godini učenicima su pored direktorke Osnovne škole Jelene Milenović poželeli i predsednik Opštine Dimitrije Lukić i Narodni poslanik Dejan Nikolić koji nije krio zadovoljstvo što je ovoliki broj učenika danas krenuo u školu. Poslanik Nikolić je svim učenicima poželeo uspešno školovanje puno petica, nagrada , uspeha i izvesniju i srećniju budućnost. Nakon prozivke održani su roditeljski sastanci. Prvog meseca nove školske godine učenici prvog razreda nastavu pohađaju u prepodnevnoj smeni, kao i učenici smena I,II,III. Učenici V4 i V 5 ovog meseca ići će po podne u školu, i smena 4,5,6. Besplatni udžbenici za prvi i drugi razred su stigli u sokobanjsku školu, saznajemo od direktorke Jelene Milenović.


01. 09. 2010. VEST: Predskolci

Školska godina za predškolce u sokobanjskom vrtiću "Bucko" počela je danas. Prijem predškolaca izvršen je jutros uz malu priredbu za mališane. U Sokobanji su formirane 3 grupe pripremno pretškolskog programa, dve poludnevne i jedna grupa za celodnevni boravak sa ukupno 72 pretškolaca. U mesnim zajednicama ove godine radiće nažalost samo 4 grupe, jer se broj dece u selima smanjio, kaže Miladinka Milenković, direktorka vrtića "Bucko". Radiće grupe u Jošanici, Resniku i Čitluku, a od ove godine počeće sa radom i grupa u Poružnici. Grupa u Poružnici nije danas počela sa radom, čeka se saglasnost za rad iz resornog Ministarstva, kaže Miladinka Milenković i dodaje da je tokom leta izvršeno sredjivanje prostora u Poružnici i da se nada da će procedura oko saglasnosti uskoro biti završena kako bi grupa počela sa radom.


01.09.2010. VEST: Umetnička kolonija

XV Umetnička kolonija “Sokograd” biće otvorena u nedelju 5.septembra. Umetnička kolonija počinje izložbom radova sa XIV umetničke kolonije, u Galeriji Zavičajnog muzeja sa početkom u 19 časova.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt