Plaža ŽUPAN svečano otvaranje

Subota, 1. avgust, 2009. godine, temperatura vazduha 38 stepeni, a voda reke Moravice hladna kao led, samo 14 stepeni Celzijusovih! Ali to nije sprečilo preko četiri stotine meštana i gostiju Sokobanje, da dođu na najveću plažu "ŽUPAN", kod restorana "ČOKA", na zvanično otvaranje sezone kupanja i da bar, ako ne celo telo, nakvase noge.

Plaža ŽUPAN svečano otvaranje
1 Avgust 2009

Subota, 1. avgust, 2009. godine, temperatura vazduha 38 stepeni, a voda reke Moravice hladna kao led, samo 14 stepeni Celzijusovih! Ali to nije sprečilo preko četiri stotine meštana i gostiju Sokobanje, da dođu na najveću plažu "ŽUPAN", kod restorana "ČOKA", na zvanično otvaranje sezone kupanja i da bar, ako ne celo telo, nakvase noge. Neradni je dan i na plaži su se našle čitave porodice da potraže osveženje, kako za telo, tako i za dušu, odnosno grlo, jer su mnogobrojnim kupačima i posetiocima besplatno služeni kokteli, vodka je bila osnova, a druga osvežavajuća, prohlađena pića, bila su po promotivnim cenama. Plaža Župan je danas bila prepuna i za divno čudo za svakoga je bilo mesta na šljunkovitim delovima obala Moravice, u hladu okolnog drveća i za stolovima obližnjeg restorana Čoka. Naravno i u vodi! A najhrabriji i najuporniji za kupanje i brčkanje bila su dečica, koje niko nije mogao da istera iz hladne vode reke, a da ona ne zaplaču! Nekoliko momaka, a i jedna devojka, odvažilo se i sa stena, koje grle najdublji vir Moravice, Župan, sa visine od tri metra skakalo je u vodu i osvojilo simpatije prisutne publike.

Momci iz odbojkaškog kluba "OZREN", zatim radnici OTKS-a i SO Sokobanja, u svojstvu pokrovitelja žurke na plaži, potrudili su se da svako bude zadovoljan, bez obzira da li se kupa, ili je samo došao da vidi šta se dešava. Do kasnih popodnevnih sati plažom je odjekivala muzika, za koju je bio zadužen "DJ BOYAN", odnosno Bojan Stevanović, (23), momak koji studira menadžment u Nišu i radi u "CUBO CLUB", u Nišu, razume se kao DJ.

Avgust je tek načet, toplih dana će biti i ako niste danas došli do plaže Župan, učinite to narednih dana, neće škoditi, a može da koristi!

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja, 01.08.2009.g.

tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt