PET MINUTA-ZA CEO ŽIVOT

Oktobarska kampanja dobrovoljnog davanja krvi u Sokobanji, peta po redu ove 2009. godine, za razliku od prethodnih kada ih je bilo samo četiri u toku godine, uspela je da zadovolji nadanja aktivista Crvenog krsta Sokobanja i potrebe Instituta za transfuziju krvi Srbije.

PET MINUTA-ZA CEO ŽIVOT
15 Oktobar 2009

Oktobarska kampanja dobrovoljnog davanja krvi u Sokobanji, peta po redu ove 2009. godine, za razliku od prethodnih kada ih je bilo samo četiri u toku godine, uspela je da zadovolji nadanja aktivista Crvenog krsta Sokobanja i potrebe Instituta za transfuziju krvi Srbije. Ovog, ne jesenjeg, već možemo reći zimskog dana u oktobru akciji se odazvalo 105 davalaca, a krv je dalo njih 101, što je veliki procenat u odnosu na veće opštine i gradove u Srbiji. A kada je poređenje sa prošlim godinama u pitanju, odaziv je skoro identičan, što znači da Sokobanjci zaista poštuju potrebu mnogih, kojima nekoliko decilitara krvi znači - život!

I ovog puta, kao i prilikom svake kampanje u Sokobanji, bio je prisutan gospodin Željko Kovačević, iz Instituta, koordinator za Zaječarski i Borski okrug.

- Sokobanja evo, iz godine u godinu postiže dobre rezultate, kada je dobrovoljno davanje krvi u pitanju i niz godina se trudi da se akcije omasove. Ovoga puta, ove pete kampanje u godini, odazvalo se oko dvadesetak srednjoškolaca, koji su prvi put dali dragocenu tečnost, za zdravlje ljudi, a nekima za produžetak života i to je za svaku pohvalu,- rekao je Željko Kovačević.

Aktivisti Crvenog krsta Sokobanja, Milica Milenković i Ivana Vasiljević, nisu krile zadovoljstvo što se njihovi sugrađani rado odazivaju pozivima za dobrovoljno davanje krvi. Zadovoljne su i odazivom mladih ljudi, srednjoškolaca i nadaju se da će ih u sledećim akcijama biti i više.

Naredna kampanja prikupljanja krvi u Sokobanji biće organizovana u januaru 2010. godine oko Bogojavljenja, taman da se oni koji poste Božićni post, dobro omrse i prikupe kalorije za obnovu krvi u organizmu i daruju neki decilitar onima kojima je potrebna.

Da napomenemo samo, jer nismo to uradili, da je u letošnjoj takmičarskoj akciji, u julu ove godine, Sokobanja osvojila drugo mesto, nakon dva prva uzastopno dve godine.

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja, 16.10.2009.g.

tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt