Pet godina od smrti Slobodana Miloševića - Vesti TV Sokobanja

Danas se navršava pet godina od smrti bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Milošević je rođen 20. avgusta 1941. godine u Požarevcu, gde je završio gimnaziju i maturirao 1960. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu četiri godine kasnije.

Pet godina od smrti Slobodana Miloševića - Vesti TV Sokobanja
11 Mart 2011

11. 03. 2011. VEST: Pet godina od smrti Slobodana Miloševića

slobodan milosevic Danas se navršava pet godina od smrti bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića. Milošević je rođen 20. avgusta 1941. godine u Požarevcu, gde je završio gimnaziju i maturirao 1960. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu četiri godine kasnije. Od 1989, kada je posle čuvenog govora na Gazimestanu započeo njegov vrtoglavi politički uspon, Milošević je na političkoj sceni Srbije uspeo da pređe put od obožavanja do osporavanja - i svrgavanja posle spornih izbora, na uličnim protestima. Milošević je umro od infarkta u svojoj ćeliji u pritvoru Haškog tribunala tokom sudjenja za ratne i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj, i za genocid u Bosni i Hercegovini. Ali je u junu 2008. oslobodjen svih optužbi u nedostatku dokaza. Pošto gradske i državne vlasti nisu dale dozvole koje su tražili porodica i visoki funkcioneri Socijalističke partije Srbije (SPS) da se on sahrani u Beogradu uz državne počasti, sahranjen je u dvorištu porodične kuće svoje supruge Mirjane Marković u Požarevcu. I ove godine u Požarevcu u dvorištu porodične kuće Slobodana Miloševića biće obeležena godišnjica njegove smrti.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt