Oliver Dulić u naredne dve nedelje posetiće Sokobanju - Vesti Soko TV 25.10.2010.godine

Sasvim je realno da Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić u naredne dve nedelje poseti Sokobanju u vezi projekta izgradnje kompleksa otvorenih bazena u našem mestu, najavio je danas u telefonskom razgovoru za našu televiziju narodni poslanik Dejan Nikolić./ Zbog loših vremenskih prilika, rok će biti produžen za desetak dana, tako da će radovi biti završeni do 15. novembra, kaže Milorad Spasić, šef gradilišta / IV Kongres Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite ’’Nezavisnost’’ održan je u petak 22.oktobra u Specijalnoj bolnici ’’Sokobanja’’. / Koordinator Srpske napredne stranke za Borski i Zaječarski okrug, vlasnik firme "Centar-Balašević", Dragan Balašević, poklonio garnituru dresova Fudbalskom klubu "Trebič" iz Sokobanje.

Oliver Dulić u naredne dve nedelje posetiće Sokobanju - Vesti Soko TV 25.10.2010.godine
25 Oktobar 2010

25.10.2010. V E S T – Oliver Dulić u naredne dve nedelje posetiće Sokobanju

oliver-dulic-sokobanjaSasvim je realno da Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić u naredne dve nedelje poseti Sokobanju u vezi projekta izgradnje kompleksa otvorenih bazena u našem mestu, najavio je danas u telefonskom razgovoru za našu televiziju narodni poslanik Dejan Nikolić. Da podsetimo na predlog Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja na sednici Vlade održanoj 14. oktobra usvojen je projekat izgradnje kompleksa otvorenih bazena u Sokobanji. Odmah nakon što je Vlada usvojila projekat izgradnje kompleksa otvorenih bazena, narodni poslanik Dejan Nikolić i predsednik Opštine Dimitrije Lukić nastavili su razgovore o dinamici realizacije ovog projekta sa ministrom Dulićem, koji će u naredne dve nedelje povodom toga posetiti Sokobanju, kada će biti poznato skoro sve u vezi sa ovim projektom. Izgradnja Akva parka u Sokobanji je od strateške važnosti i najznačajniji infrastrukturni projekat za našu Opštinu, i u tom smislu ja ću lično angažovati sve svoje resurse i kao narodni poslanik i kao građanin Sokobanje kako bi ovaj projekat počeli i što je još važnije završili na vreme i u dogovorenom roku, istakao je narodni poslanik Dejan Nikolić.


25. 10. 2010. VEST: Radovi na sanaciji oštećenja, obezbedjenju propusne moći i regulaciji reke Moravice biće završeni 15.novembra

Radovi na sanaciji oštećenja, obezbedjenju propusne moći i regulaciji reke Moravice kroz Sokobanju su u toku. Radove izvodi Društveno vodoprivredno preduzeće "Erozija" iz Niša, a na poslovima je angažovano 20 radnika. Vrednost projekta je 17 300 000 dinara. Nakon velikog poplavnog talasa koji je zimus zadesio opštinu Sokobanja, ostale su velike posledice u vidu oštećenja regulacije Moravice kroz Sokobanju na pojedinim mestima, tako da je ministarstvo Poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, preko JP "Srbija vode" izdalo nalog za popravku oštećene regulacije i obezbedjenju propusne moći. Radovi su započeti 2. avgusta, a rok je 90 kalendarskih dana. Zbog loših vremenskih prilika, rok će biti produžen za desetak dana, tako da će radovi biti završeni do 15. novembra, kaže Milorad Spasić, šef gradilišta:


25.10.2010. V E S T - IV Kongres Granskog sindikata zdravstva, održan je u petak 22.oktobra

IV-kongresIV Kongres Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite ’’Nezavisnost’’ održan je u petak 22.oktobra u Specijalnoj bolnici ’’Sokobanja’’. Delegati su razmotrili i usvojili sva dokumenta Kongresa, a medju njima i dva posebno značajna – Rezoluciju o borbi protiv mobinga i Deklaraciju o pravima zaposlenih i gradjana, koja se odnosi na zaštitu prava zaposlenih iz radnog odnosa i na pravo gradjana na jednaku dostupnost zdravstvene i socijalne zaštite. Izabran je novi saziv Glavnog, Statutarnog i Nadzornog odbora. Za predsednika i sekretara Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite ’’Nezavisnost’’ ponovo su izabrani Zoran Ilić i Goran Dejanović. U radu Kongresa učestvovao je i predsednik Ujedinjenih granskih sindikata ’’Nezavisnost’’ Branislav Čanak, a prisustvovali su i brojni gosti, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.


25. 10. 2010. VEST: Dresovi za FK Trebič

Koordinator Srpske napredne stranke za Borski i Zaječarski okrug, vlasnik firme "Centar-Balašević", Dragan Balašević, poklonio garnituru dresova Fudbalskom klubu "Trebič" iz Sokobanje. Balašević je dresove svečano uručio predsedniku kluba, Draganu Nikoliću juče u prostorijama stranke, neposredno pred derbi Trebič-"Omladinac" Blendija. Kao član Srpske napredne stranke i predsednik FK "Trebič", obratio sam se OO stranke da nam pomogne u opremi, obzirom da je izuzetno teska situacija u zemlji, a samim tim i u sportu, kaže Dragan Nikolić. OO je kontaktirao Dragana Balaševića i u veoma kratkom roku pomoć je stigla. Reč je o izuzetno kvalitetnoj garnituri dresova, kaže Nikolić. U ime stranke i fudbalera "Trebiča", predsednik OO SNS, Vlada Milojković, zahvalio se Draganu Balaševiću i rekao je da će stranka nastaviti da pomaže sportiste. Dragan Balašević iz Boljevca, kaže da mu je izuzetno drago što je kao privrednik i dobar komšija uspeo da pomogne mlade sportiste iz Sokobanje.


25. 10. 2010. VEST: OBAVEŠTENJE (STRUJA)

broiloElektrodistribucija Sokobanja izvršila je očitavanje brojila, podelu obračuna i opomena za utrošenu električnu energiju sa stanjem dugovanja do 30. 09. 2010. godine iz svih kategorija potrošnje. Obaveza kupaca iz svih kategorija potrošnje je da dospela dugovanja po ovom obračunu i opomeni izmire odmah. Kod kupaca koji svoja dugovanja ne izmire u predvidjenom roku Elektrodistribucija Sokobanja sprovodi mere masovnih utuženja i prinudne naplate obustavom isporuke električne energije, isključenjem sa električne mreže, stoji u saopštenju Elektrodistribucije Sokobanja, dostavljenom našoj redakciji.


25.10.2010. VEST – Godišnjica KUD “Soko”

Povodom obelažavanja 12 godina postojanja, KUD “Soko” priredilo je u subotu veče narodnih pesama i igra. Program je održan u sali bioskopa “Moravica” i trajao je puna dva sata. Gosti večeri bili su: KUD “Moravac” iz Ćićevca i KUD “Vojvoda Prijezda” iz Stalaća. Ovom prilikom podeljene su srbrne plakete zaslužnim članovima našeg KUD-a.


25. 10. 2010. VEST: Prvenstvo Srbije u karateu održano je proteklog vikenda u Ljuboviji

karateEkipno prvenstvo Srbije u karateu održano je proteklog vikenda u Ljuboviji. Učešće je uzelo više od 40 klubova iz cele Srbije. Karate klub "Ozren Sokotop" učestvovao je sa 4 tima i osvojio je 12 medalja i to 3 zlatne i 9 srebrnih medalja. Zlato je osvojio tim od 12 godina: Milan Milanović, Milutin Stanojević i Nemanja Tomić. Srebro-tim od 9 godina: Vladimir Stanojević, Pavle Mirković i Filip Djordjević, tim od 11 godina: Tamara Marković, Petar Mirković i Nikola Djordjević i tim preko dvadeset jedne godine: Miloš Milićević, Maja Milojević i Ivana Zanfirović.


25.10.2010. V E S T – FK “Ozren”

U osmom kolu Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga fudbaleri Ozrena su u subotu igrali u gostima u Bučju kod Knjaževca gde su izgubili od FK “Bučje” rezultatom 2:1.

– FK Omladinci I pioniri

Pioniuri I mlađi pioniri FK “Ozren” u šestom kolu Lige pionira I mlađih pionira Borskog I Zaječarskog okruga u nedelju su gostovali u Zlotu gde su igrali protiv vršnjaka domaćeg FK “Zlot”. Mlađi pioniri su izgubili rezultatom 2:0, a pioniri su izgubili od svojih vršnjaka iz Zlota rezultatom 6:0.

– Opštinska liga

Osmo kolo Opštinske lige odigrano je za vikend. Evo i kompletnih rezultata:

Bukovik -Rtanj 5:0

Pobeda – Omladinac(Poružnica) 3:2

Palilulac – Mladost 0:3

Omladinac(Blendija) – Trebič 1:0

Slemen – Jedinstvo – utakmica nije odigrana

Napredak – Ozren 2 1:6

Posle osmog kola prvo mesto na tabeli zauzima Bukovik sa 20 bodova. Na drugom mestu nalazi se Omladinac iz Blendije isa 17 bodova.Poslednja na tabeli je ekipa Omladinac iz Poružnice sa jednim bodom.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt