Okončan štrajk u školama - Vesti TV Sokobanja

Posle više od dva meseca, nastava u školama u Srbiji je normalizovana i časovi traju 45 minuta. Glavni odbori tri reprezentativna sindikata prosvete doneli su odluku o prekidu štrajka, što su potvrdili sporazumom koji je potpisan u Vladi Srbije.

Okončan štrajk u školama - Vesti TV Sokobanja
1 April 2011

01.04.2011. VEST – Okončan štrajk

Posle više od dva meseca, nastava u školama u Srbiji je normalizovana i časovi traju 45 minuta. Glavni odbori tri reprezentativna sindikata prosvete doneli su odluku o prekidu štrajka, što su potvrdili sporazumom koji je potpisan u Vladi Srbije. Sporazum su potpisali predsednici Unije sindikata prosvetnih radnika Leonardo Erdelji, Sindikata radnika u prosveti Slobodan Brajković, Sindikata prosvete "Nezavisnost" Tomislav Živanović i ministar Žarko Obradović, a prethodno i premijer Mirko Cvetković.Svi radnici u prosveti, kojima je plata umanjena zbog štrajka, dobiće nadoknadu kada dostave izveštaj o nadoknađenim časovima", rekao je Obradović posle potpisivanja Sporazuma.Prema njegovim rečima, to bi trebalo da se dogodi u najkraćem roku, ali odgovornost za nadoknadu časova je sada na direktorima škola.Obradović je rekao da su Sporazumom stvoreni i uslovi da đaci obrade sve gradivo koje je deo nastavnog programa kako bi se spremili za polaganje velike i male mature.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt