Obeležen svetski dan borbe protiv side - Vesti Soko TV 01.12.2010.godine

Svetski dan borbe protiv side obeležen je danas u Sokobanji nizom aktivnosti. Ovogodišnju kampanju pod sloganom „Izbor je tvoj” sproveli su Crveni Krst, Srednja škola „Branislav Nušić, Osnovna škola “Mitropolit Mihailo”, Dom zdravlja i Kancelarija za mlade./ Sednica Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije za Zaječarski okrug održana je juče u Sokobanji./ Policijska stanica u Sokobanji apeluje na sve vlasnike pasa, koji svoje ljubimce čuvaju ili izvode na javna mesta, da koriste zaštitne korpe, odgovarajuće povodce i da preduzimaju odgovarajuće mere nadzora.

Obeležen svetski dan borbe protiv side - Vesti Soko TV 01.12.2010.godine
1 Decembar 2010

01.12.2010. VEST – Obeležen svetski dan borbe protiv side

Svetski dan borbe protiv side obeležen je danas u Sokobanji nizom aktivnosti. Ovogodišnju kampanju pod sloganom „Izbor je tvoj” sproveli su Crveni Krst, Srednja škola „Branislav Nušić, Osnovna škola “Mitropolit Mihailo”, Dom zdravlja i Kancelarija za mlade. Učenici Osnovne i Srednje škole danas su imali zajednički štand š u školi gde su delili bedževe i propagandni materijal. Srednjoškolcima je prikazan i kratki edukativni film”Dečko koji se stideo” i podelljen propagandni materijal. U holu Osnovne i Srednje škole bila je postavljena kutija za anonimna pitanja učenika “Sve što želim da znam a stidim se da pitam”. Učenici su mogli da pšostave pitanja o svemu što ih interesuje, a njihovi odgovori biće naknadno istaknuti u školi, kaže menadžer razvoja Crvenog krsta Ivana Vasiljević.


01. 12. 2010. VEST: SPS, KONGRES

Sednica Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije za Zaječarski okrug održana je juče u Sokobanji. Razmatrano je sprovodjedje Odluke Glavnog odbora SPS-a o pripremama za VIII kongres u opštinskim organizacijama SPS-a: Sokobanja, Knjaževac, Boljevac i Zaječar. Konstantovano je da su sednice Opštinskih konferencija SPS-a u sve četiri opštine održane u datim rokovima, u prisustvu velikog broja izabranih delegata, pozvanih gostiju i predstavnika viših organa SPS-a. Na svim skupovima postignuto je apsolutno jedinstvo delegata u vezi predloga kongresnih dokumenata, izabrani su delegati kongresa, predloženi kandidati za članove Glavnog odbora i najodgovornije funkcije u SPS-u. U svim opštinskim organizacijama SPS-a u okrugu za predsednika stranke jednoglasno je predložen Ivica Dačić, a za predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a Branko Ružić. Za podpresednike je predloženo više kandidata medju kojima su i svi dosadašnji podpredsednici. VIII kongresu SPS-a koji će se održati 11. decembra u Beogradu iz Zaječarskog okruga prisustvovaće ukupno 63 delegata.


01.12.2010. VEST – Apel vlasnicima pasa

Policijska stanica u Sokobanji redakciji RTV „Sokobanja“ dostavila je Saopštenje za javnost u kome stoji: Imajući u vidu da se određeni broj vlasnika pasa ne pridržava odredbi člana 17 Zakona o javnom redu i miru, odnosno da ne preduzimaju potrebne mere odgovarajućeg nadzora i bezbednosti nad ovim životinjama, što za posledicu ima povređivanje i prestrašivanje građana, Policijska stanica u Sokobanji apeluje na sve vlasnike pasa, koji svoje ljubimce čuvaju ili izvode na javna mesta, da koriste zaštitne korpe, odgovarajuće povodce i da preduzimaju odgovarajuće mere nadzora. Protiv vlasnika pasa koji se ne pridržavaju navedenih odredbi biće preduzimane odgovarajuće zakonske mere, stoji u Saopštenju dostavljenom našoj redakciji.


01.12.2010. VEST – Karate

Evropsko prvenstvo u karateu za juniore i seniore u Es Ka federaciji, održano je u Koblencu u Nemačkoj 27. i 28. novembra. Ivana Zanfirović, karatistkinja "Ozren-Sokotopa", srpska reprezentativka, osvojila je III mesto. Konkurencija je bila jaka jer se svake godine kvalitet takmičara poboljšava, kaže Ivana Zanfirović.

01. 12. 2010. VEST - Prvenstvo Srbije

Takmičarska ekipa karate kluba "Ozren Sokotop" priprema se za Prvenstvo Srbije, koje će se održati u subotu, 04. decembra u Kragujevcu. Dve kvalifikacije za prvenstvo održane su u Despotovcu i Trsteniku, gde je ekipa postigla odlične retultate. Na kvalifikacijima su učestvovali skoro svi naši takmčari i po rezultatima svi su se kvalifikovali , tako da će cela takmičarska ekipa uzeti učešće na prvenstvu, saznajemo od trenera kluba, Ivane Zanfirović. Pripremamo se i nadamo se uspehu, dodaje ona.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt