O2 i OLI u 2010.godini - Vesti Soko TV 13.12.2010.godine

Nevladina Organizacija za lokalnu inicijativu i Omladinska organizacija-Sokobanja, ove godine radile su mnogo, kaže predsednica NVO za lokalnu inicijativu, Ljiljana Ivanović./ XX sednica Skupštine opštine Sokobanja biće održana u petak 17. decembra. Na dnevnom redu naći će se 14 tačaka / Digitalna centrala u Trubarevcu i Žučkovcu počeće sa radom do kraja nedelje. Narodni poslanik, Dejan Nikolić i predstavnici lokalne samouprave obišli su danas centrale u ovim selima./ Pojedinačno prvenstvo Opštinske stonoteniske lige odigrano je juče.

O2 i OLI u 2010.godini - Vesti Soko TV 13.12.2010.godine
13 Decembar 2010

13. 12. 2010. VEST: O2 i OLI u 2010.godini

Nevladina Organizacija za lokalnu inicijativu i Omladinska organizacija-Sokobanja, ove godine radile su mnogo, kaže predsednica NVO za lokalnu inicijativu, Ljiljana Ivanović. Omladinska organizacija je u toku ove godine radila više, a najznačajniji projekat koji je realizovan je projekat kod BCIF-a-"park u banji Jošanici", dodaje ona. To je bio prvi projekat realizovan u 2010., a paralelno sa njim Omladinska organizacija je krenula sa realizacijom projekta kod Zaječarske inicijative-"Ekološke novine, Sokobanjski eko patuljak". Izdata su tri broja. U toku leta Omladinska organizacija je radila na realizaciji projekta kod Ministarstva omladine i sporta-Razvijanje kapaciteta Omladinskih organizacija i prepoznavanje problema u lokalnoj zajednici. U 5 sela naše opštine angažovani su lokalni koordinatori i uredjeno je školsko igralište u Dugom Polju. Što se tiče Organizacije za lokalnu inicijativu, očekujemo projekat koji je značajan za našu lokalnu zajednicu kod Fonda za otvoreno društvo u cilju prevazilaženja ekonomske krize i prema informacijama koje imamo u najužem smo izboru, kaže Ljiljana Ivanović. Rezultate očekujemo do nove godine, dodaje ona.


13.12.2010. V E S T – XX Sednica

XX sednica Skupštine opštine Sokobanja biće održana u petak 17. decembra. Na dnevnom redu naći će se 14 tačaka između ostalih: Razmatranje i donošenje Odluke o lokalnim komunalnim taksama za teritoriju opštine Sokobanja, Razmatranje i donošenje Odluke o lokalnim administrativnim taksama, Razmatranje i donošenje Odluke o visini naknade za korišćenje građevinskog zemljišta u 2011 godini, Razmatranje i donošenje Odluke o izmeni Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora na teritoriji opštine Sokobanja, Razmatranje i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o visini naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, kao i razmatranje i donošenje Odluke o budžetu opštine Sokobanja za 2011 godinu. XX sednica Skupštine opštine Sokobanja biće odžana u maloj sali Skupštine opštine sa početkom u 9 časova.


13. 12. 2010. VEST: Digitalna centrala u Trubarevcu i Žučkovcu

Digitalna centrala u Trubarevcu i Žučkovcu počeće sa radom do kraja nedelje. Narodni poslanik, Dejan Nikolić i predstavnici lokalne samouprave obišli su danas centrale u ovim selima. Nema modernog sela bez modernih komunikacija, kaže Narodni poslanik, Dejan Nikolić. Obilazilazeći sela pre nekoliko meseci, meštani sokobanjskih sela ukazali su mi na ovaj problem, ja sam kontaktirao ljude iz Telekoma i evo nekoliko meseci kasnije uspeli smo da problem rešimo, kaže Nikolić. Trubarevac i Žučkovac, kao i Mužinac za sela oko Mužinca, Čitluk i Resnik dobijaju digitralne centrale. Mi smo Narodnom poslaniku, Dejanu Nikoliću ukazali na problem koji smo imali sa lošim vezama i pristupom internetu i on nam je pomogao da rešimo problem, kaže odbornik iz Žučkovca, Zoran Živanović i dodaje da će uvodjenje digitalne centrale najviše značiti mladima. Do marta meseca sva sokobanjska sela imaće digitalnu centralu, rekao nam je danas narodni poslanik, Dejan Nikolić.


13.12.2010. VEST – Stoni tenis

Pojedinačno prvenstvo Opštinske stonoteniske lige odigrano je juče. Prvo mesto osvojio je Nikola Stojnić – iz ekipe Milenijum, drugo mesto pripalo je Nebojši Filipoviću iz ekipe 92, a treće mesto zauzeo je Predrag Stojanović iz ekipe Kontra. Ovo prvenstvo okupilo je najkvalitetnije stonotenisere sa područja naše opštine, saznajemo od Miodraga Ilića referenta za sport OTKS. Igrači kažu da je borba bila fer i korektna, i da su zadovoljni celokupnom organizacijom takmičenja. Jesenji deo prvenstva Opštinske lige nastavlja se za vikend, kada će biti odigrano VII i VIII kolo.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt