NOVE REGISTARSKE TABLICE

Ove godine, 2010, i to veoma uskoro, počeće dugo očekivano izdavanje novih registarskih tablica za vozila u Srbiji - vest je iz MUP-a Srbije. Rok - godina dana - a, prirodno, misli se na zamenu tablica. Probna proizvodnja, već je počela i zna se kako će, nove registarske tablice, izgledati.

NOVE REGISTARSKE TABLICE
18 Januar 2010

NOVI CENTRI: ALEKSINAC I KNJAŽEVAC

NOVE OZNAKE: AL I KŽ

Ove godine, 2010, i to veoma uskoro, počeće dugo očekivano izdavanje novih registarskih tablica za vozila u Srbiji - vest je iz MUP-a Srbije. Rok - godina dana - a, prirodno, misli se na zamenu tablica. Probna proizvodnja, već je počela i zna se kako će, nove registarske tablice, izgledati.

Koje su novine?

Nove tablice će na levoj polovini imati plavo polje s međunarodnom slovnom oznakom države „SRB”, a registarski broj putničkih vozila činiće dvoslovno latinično obeležje područja, tri brojke i još dva slova. Razdvajaće ih grb Srbije sa četiri ocila ispod kog se nalazi ćirilična oznaka područja. (Bože, moje radosti: na tablici će biti i ćirilice! Njom će biti ispisana oznaka registarskog područja). U korišćenju će biti sva srpska latinična slova ali i tri sledeća slova: W, X i Y.

Vlasnici vozila neće morati da se bave drugim i dugim procedurama, a na šalteru lokalne policijske stanice preuzimaće bitno redizajnirane i znatno kvalitetnije izrađene aluminijumske pločice koje su njihovom ljubimcu potrebne kako bi izašao na drum - do ćoška ali i u Evropu i ceo svet.

U opticaju će se, prema rečima gospodina Ivana Drecuna, pomoćnika generalnog direktora ZIN-a, naći još 34 vrste tablica koje kombinuju različite boje i dimenzije:

– One će biti izdavane u zavisnosti od funkcije i tipa vozila na čijim će se branicima nalaziti: putničkim, policijskim, diplomatskim, vangabaritnim, vozilima stranih predstavništava, trgovina i dopisništava, odnosno privremeno registrovanim vozilima...

"Najveći napredak” nove tablice donose u oblasti sigurnosti od falsifikovanja. Posebna folija koju proizvodi fabrika „3M” u sebi sadrži besprekoran hologram s grbom države, odnosno trodimenzionalno vlakno koje se prelama u zavisnosti od ugla gledanja.

– Odsjaj sigurnosnog grba, vidljiv je na četiri metra od vozila - dok se trodimenzionalni talasi ocrtavaju na udaljenosti do deset metara!

Lepo i savremeno...

Saobraćajna dozvola će biti ispisana na srpskom i engleskom jeziku; biće veličine kreditne kartice i moći će da se automatski očitava, tj., trenutno; takođe, nova dozvola će imati oko 5 (pet!) zaštitnih elemenata dostupnih samo policiji. Najzad, što je vozačima, i sadašnjim i budućim, važno: uvode se nove registracione nalepnice - baš tako se zovu, dragi vozači - nalepnice će morati biti nalepljene na vetrobransko staklo - a kad - moraće prilikom prve i svake sledeće registracije.

Od ukupno 59 srpskih gradova i opština, uvedeno je, među njima, 18 novih registracionih područja. Među njima su - što Sokobanjce posebno interesuje jer su im ta mesta bukvalno "pod nosom" su - naš Aleksinac (AL) i naš Knjaževac (KŽ) - naše prve komšije. (U zagradi, onako, da olakšam duši i srcu a podgrejem nadu - priželjkujem da u sledećem "vučenju" i na nas dođe red - SOKOBANJA (SB)).

Pripremio:

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt