Nitroglicerin - Vesti TV Sokobanja

“Srbolekov” nitroglicerin u tabletama će se već od sutra naći u apotekama širom Srbije. U apotekama ga nije bilo više od mesec dana, tako da su srčani bolesnici mogli da kupe samo osam puta skuplji “nitrolingua” sprej koji se uvozi iz Nemačke.

Nitroglicerin - Vesti TV Sokobanja
7 April 2011

07. 04. 2011. VEST: Nitroglicerin

“Srbolekov” nitroglicerin u tabletama će se već od sutra naći u apotekama širom Srbije. U apotekama ga nije bilo više od mesec dana, tako da su srčani bolesnici mogli da kupe samo osam puta skuplji “nitrolingua” sprej koji se uvozi iz Nemačke. Nitroglicerin koriste srčani bolesnici, a u slučaju infarkta može biti od velike pomoći jer deluje na koronarne arterije i poboljšava protok krvi kroz neoštećeno tkivo. Koristi se i u prevenciji i u olakšanju anginoznih napada. Svaki srčani bolesnik mora da ima nitroglicerin kod sebe u nekom obliku, a nema svako mogućnost da kupuje sprej koji košta 700 dinara bez recepta ili 500 dinara uz lekarski recept.Poslednja cena tableta nitroglicerina bila je oko 80 dinara i sada će biti nešto viša. Neizvesno je koliko dugo će ga biti u apotekama kada se pojavi jer je “Srbolek” nabavio osnovnu sirovinu za proizvodnju svega 480.000 pakovanja.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt