Nišlije flaširaju česmovaču - Vesti TV Sokobanja

Direktor javno-komunalnog preduzeća Naissus Aleksandar Mitić saopštio je da je to preduzeće započelo prve pripreme za flaširanje vode iz niškog vodovoda.

Nišlije flaširaju česmovaču - Vesti TV Sokobanja
28 Mart 2011

28.03.2011. V E S T - Nišlije flaširaju česmovaču

flase sa vodom Direktor javno-komunalnog preduzeća Naissus Aleksandar Mitić saopštio je da je to preduzeće započelo prve pripreme za flaširanje vode iz niškog vodovoda. Stručnjaci već godinama vodu iz niškog vodovoda ocenjuju kao jednu od najkvalitetnijih u Srbiji, a ona bi već početkom naredne godine trebalo da se nađe na tržištu. "Već četiri godine radimo biohemijske analize vode sa izvorišta Studena 2", kaže Mitić. Mitić objašnjava da voda iz Studene 2 dolazi iz velike dubine i prolazi kroz sastav crvenih peščara i krečnjaka, te je niskomineralna, sa malim sadržajem kalcijuma i natrijuma i zato dobra za zdravlje odraslih i dece. "Ovo izvorište je stabilno, ne muti se zbog padavina, ima prosečnu izdašnost od 200 litara u sekundi - za flaširanu vodu potrebno je četiri do pet litara u sekundi, a njegova eksploatacija u komercijalne svrhe neće se ni na koji način odraziti na snabdevanje vodom grada", napominje Mitić i ocenjuje da bi flaširana voda iz JKP Naissus mogla da predstavlja „niški brend“, ali i dodatni izvor prihoda tog preduzeća, koje bi na taj način „počelo i tržišno da se ponaša“ i bude manje zavisno od gradskog budžeta.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt