Niska obrazovna struktura u Srbiji - Vesti TV Sokobanja

Ključni problem tržišta rada u Srbiji je niska obrazovna struktura. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, jedna trećina nema završenu ni srednju školu.

Niska obrazovna struktura u Srbiji - Vesti TV Sokobanja
10 Mart 2011

10. 03. 2011. VEST: Niska obrazovna struktura u Srbiji

Ključni problem tržišta rada u Srbiji je niska obrazovna struktura. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, jedna trećina nema završenu ni srednju školu. Dobra vest je što je ovih dana Ministarstvo prosvete od nas tražilo da damo stav i preporuke koja su zanimanja više, a koja manje tražena, pa se nadamo da će na osnovu toga i upisna politika biti drugačija - ocenio je Dejan Jovanović, direktor NSZ. Najveći pomak u radu je to što su uspeli da naknada za nezaposlene, koju u ovom trenutku prima oko 70 hiljada ljudi u Srbiji, više ne kasni, rekao je on. Toplica Spasojević, član upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, smatra da je u Srbiji propuštena tehnološka i jezička revolucija, i da je to poslodavcima veliki problem kada pokušavaju da nađu kvalitetna kadrove. - Molim NZS da prosledi Vladi naš predlog, da se u budžetu nađu sredstva da svaki nezaposleni dobije neki vaučer za učenje jezika ili informatike. Tada možda investitori kad dođu ovde ne bi bili u poziciji da ne mogu da nađu kvalitetna kadrove - stav je Spasojevića.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt