Nedovoljna informisanost poljoprivrednih proizvodjača - Vesti Soko TV 22.11.2010.godine

Jedan od osnovnih problema naših poljoprivrednih proizvodjača je nedovoljna informisanost, kako i na koji način mogu da ostvare svoja prava i konkurišu za sredstva kod Ministarstva poljoprivrede, rekao je Narodni poslanik, Dejan Nikolić prilikom posete porodici Milenović u Trgovištu./ Sindikat podzemne eksploatacije uglja Srbije do kraja ove nedelje dobiće odgovere od resornog Ministarstva na ranije upućene zahteve, saznajemo od predsednika sindikata RMU "Soko", Marka Crnalića./ Vozači u Srbiji imaće mogućnost da od danas do subote potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila, u tradicionalnoj akciji koju organizuju Auto-moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije i Asocijacija tehničkih pregleda

Nedovoljna informisanost poljoprivrednih proizvodjača - Vesti Soko TV 22.11.2010.godine
22 Novembar 2010

22. 11. 2010. Nedovoljna informisanost poljoprivrednih proizvodjača

Jedan od osnovnih problema naših poljoprivrednih proizvodjača je nedovoljna informisanost, kako i na koji način mogu da ostvare svoja prava i konkurišu za sredstva kod Ministarstva poljoprivrede, rekao je Narodni poslanik, Dejan Nikolić prilikom posete porodici Milenović u Trgovištu. U 2010. godini, poslanik Nikolić je poslao preko 2 000 pisama sa brošurama sokobanjskim poljoprivrednicima gde je jasno objasnio kako mogu da konkurišu za sredstva. Za narednu godinu, poslanik Nikolić najavio je veliku akciju obilaska skoro svih sela sa sa ekipm ljudi koji mogu da odgovore na pitanja koja su značajna za naše poljoprivrednike. U ekipi će se naći stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede, iz republičkih i regionalnih stručnih službi za razvoj sela, ali i stručnjaci iz trezora, poljoprivredmne i veterinarske inspekcije. Ideja ove akcije je da poljoprivrednim proizvodjačima približimo uredbe koje će biti pripremljene za 2011. godinu kako bi naši poljoprivrednici što masovnije koristili sredstva koje daje ministarstvo, kaže Nikolić.


22. 11. 2010. VEST: Dejan Nikolić obišao je porodicu Milenović u Trgovištu

Narodni poslanik, Dejan Nikolić obišao je porodicu Milenović u Trgovištu. Zalaganjem poslanika Nikolića, ova porodica je uspela da ostvari svoja prava kod Ministarstva poljoprivrede-koje je porodici vratilo 40 posto sredstava koje je ona uložila u kupovinu traktora novije generacije sa snagom od 95 konjskih snaga i sa dosta mogućnosti. Uz pomoć ovog traktora svi poljoprivredni poslovi mogu da se obavljaju pravovremeno i uz manje napora, rekao je domaćin, Vojkan Milenović iz Trgovišta. Zadovoljstvo mi je što sam pomogao ovoj porodici da ostvari prava kod resornog Ministarstva, rekao je Dejan Nikollić prilikom posete. Ova porodica može da bude primer i uzor svim onim porodicama koje žele da žive na selu i da se poljoprivredom bave i od nje žive, kada se spoje znanje i vredan rad koji na selu nikada ne nedostaje, od poljoprivrede može više nego pristojno da se živi, kaže Narodni poslanik Dejan Nikolić.


22. 11. 2010. VEST: Do kraja nedelje rudari dobiće odgovere od resornog Ministarstva

Sindikat podzemne eksploatacije uglja Srbije do kraja ove nedelje dobiće odgovere od resornog Ministarstva na ranije upućene zahteve, saznajemo od predsednika sindikata RMU "Soko", Marka Crnalića. Sindikat očekuje zakazivanje termina sastanka, sa ministrom Škundrićem, na kome će se rešavati pitanje zdravstvenog osiguranja rudara. Ovo je ozbiljan problem jer prošle godine od 01. jula bili smo u situaciji da smo ostali bez zdravstvenih knjižica, tako da rudari i članovi njihovih porodica nisu mogli da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu, kaže Crnalić. Da ne bi došlo do iste situacije, mi tražimo od 01. januara 2011. rešenje doprinosa za zdravstvo, objašnjava Crnalić i dodaje da je drugi, veoma bitan zahtev obezbedjenje subvencija za 2011. godinu, kako bi 9 rudnika podzemne eksploatacije moglo normalno da fuinkcioniše. Razgovaraće se i o ceni rada za narednu godinu, a sindikat očekuje da će biti rešena i pitanja bolovanja preko 30 dana i invalidnine, saznajemo od Marka Crnalića.


22.11.2010. V E S T - „Ispravno vozilo-bezbedno vozilo

Vozači u Srbiji imaće mogućnost da od danas do subote potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila, u tradicionalnoj akciji koju organizuju Auto-moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije i Asocijacija tehničkih pregleda. Kako je saopštio AMSS, u akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" će biti uključeno više od 220 linija tehničkih pregleda širom Srbije. AMSS je apelovao na vozače da se masovno odazovu i "odvoje tridesetak minuta u toku naredne nedelje i provere ispravnost svojih automobila".Vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da ga u što kraćem roku otklone, dodaje se u saopštenju. AMSS ističe da je ova akcija jedna od najznačajnijih za povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja, a organizuje se sa osnovnom idejom da vozači budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s ispravnim i bezbednim vozilima i da se razvija navika neophodne redovne kontrole tehničke ispravnosti automobila. Sve bliže informacije mogu se dobiti u Operativnom centru AMSS putem telefona 987 ili kod saobraćajne policije.


22.11.2010. VEST – Opštinska liga

Poslednje kolo Opštinske fudbalske lige odigrano je za vikend. Prvo mesto i jesenju titulu Opštinske lige Sokobanja osvojila je Omladinac iz Blendije. FK „Omladinac“ je opravdao epitet najboljeg tima ove sezone osvojivši jesenje prvebnstvo bez ijednog poraza.

Stoni tenis

III i IV kolo Opštinske stonoteniske lige odigrano je za vikend. Evo i kompletnih rezultata:

Ozren 2 – 92 4:5

Palačinkara Žabac – All Stars 0:9

Lavovi – Milenijum 4:5

Milenijum – Palačinkara Žabac 6:3

Ozren 2 - Lavovi 9:0

Rudnik “Soko” - 92 2:7

Posle III i IV kola prvo mesto na tabeli sa 8 bodova zauzima ekipa Milenijum, drugo i treće mesto dele All stars i Relaks. Poslednja na tabeli bez bodova je ekipa MB Komerc.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt