Nagradjene pesme

Nagradjene pesme:: Knjizevnom veceri u atrijumu Zavicjanog muzeja u Sokobanji, u subotu 05. jula 2008. godine i podelom nagrada i pohvala pesnicima, zavrsen je ovogodisnji knjizevni konkurs Jutro nad Ozrenom 2008.

Nagradjene pesme
4 Jul 2008

Knjizevnom veceri u atrijumu Zavicjanog muzeja u Sokobanji, u subotu 05. jula 2008. godine i podelom nagrada i pohvala pesnicima, zavrsen je ovogodisnji knjizevni konkurs "Jutro nad Ozrenom 2008".

Na konkurs je prispelo 626 pesama od 183 autora iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske, Austrije i Svedske. Odlukom strucnog zirija, kojim je predsedavala Jelica Zupanc, knjizevnik i urednik dramskog programa RTS-a, nagradjene su tri pesme: prvu nagradu dobila je pesma "Ja vise nisam tamo", autora Radenka Zecica iz Bajine Baste, drugu "U kosi od inja", autora Petre Rajkovic iz Bijeljine, a trecu pesma "Beskucnik", autora Violete Jovic iz Nisa.

Petoro pesnika je za svoje stihove dobilo pohvale i to: Aleksandra Mladenovic iz Zajecara, Konstantin Cvetkovic iz Ribarske banje, Ljubinko Stojanovic iz Sokobanje, Mladjo Stanisic iz Bijeljine i Predrag Videnovic iz Sokobanje.

Nagradjenim pesnicima i posetiocima toplu dobrodoslicu i prijatan boravak u Sokobanji, pozeleo je zamenik predsednika opstine, Aleksandar Milenkovic, koji je prvonagradjenom urucio umetnicku sliku. Ostalim nagradjenim i pohvaljenim pesnicima priznanja je urucio Predsednik knjizevnog kluba "Sokolovo pero", Hranimir Milojkovic, a svecanost su uvelicale i svojim glasom oplemenile pevice Milena Veljkovic i Emilija Andjelic iz Sokobanje.

autor:

Vladimir S. Putnik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt