NA ZELENOM TEPIHU

Mali, a buduci fudbaleri, predškolci decijeg vrtica "BUCKO", iz Sokobanje, su pre neki dan imali priliku da vide i osete travnati teren stadiona "Bata Nole" na Podini. U okviru nastavnog programa za predškolce, za taj dan je bila predvidena poseta Etno-kutku "Grudonjske vodenice", u neposrednoj blizini stadiona, a u povratku da se na "pravom igralištu" održi redovan trening malih fudbalera.

NA ZELENOM TEPIHU
23 Oktobar 2008

Mali, a buduci fudbaleri, predškolci decijeg vrtica "BUCKO", iz Sokobanje, su pre neki dan imali priliku da vide i osete travnati teren stadiona "Bata Nole" na Podini. U okviru nastavnog programa za predškolce, za taj dan je bila predvidena poseta Etno-kutku "Grudonjske vodenice", u neposrednoj blizini stadiona, a u povratku da se na "pravom igralištu" održi redovan trening malih fudbalera. Pre nego što su istrcali na teren, prvi trener Milovan Filipovic je mališane poveo u obilazak prostorija stadiona, na kojem trenira i igra utakmice, vec više decenija, FK "OZREN", iz Sokobanje, osnovan daleke 1912. godine. Radoznali mališani su pomno pratili sve što im je cika Fica pricao dok ih je vodio od svlacionice za domace, do svlacionice za goste, zatim do službenih prostorija za sudije i delegate i potom do sale u kojoj se održavaju sastanci Uprave kluba.

Da potsetimo, mališane treniraju treneri Omladinsko-pionirske škole fudbala, FK "OZREN", Milovan Filipovic, Slobodan Cvetkovic i Milica Milutinovic, koja je clan ženskog fudbalskog kluba "Mašinac" iz Niša. Škola se pobrinula i obezbedila mališanima osveženje nakon treninga, bilo je sokova i cokoladnih, krem bananica.

Mnogi od njih, narocito devojcice, ali ima i decacica, prvi put su u kontaktu sa loptom, ali bilo je zaista pravo uživanje gledati ih kako "izgaraju" na terenu, bez obzira da li su to zagrevanje i vežbe, trcanje izmedu cunjeva sa i bez lopte, ili odigravanje utakmice, u kojoj se svako trudio da postigne pogodak. Skupa sa predškolcima, u svim vežbama i zagrevanju, ucestvovale su i njihove vaspitacice i to, osim podrške i podstreka mališanima, njima samima i njihovom pozivu daje posebnu vrednost. Zaista se nadamo da ce ova akcija OPŠ fudbala i vrtica Bucko dati znacajne rezultate i da ce pored uživanja i igre, koje klincima nikad nije dosta, ova škola postici i onaj edukativni efekat, a to trenerima i jeste namera. Za svaku pohvalu je zalaganje "matoraca" za naše mlade naraštaje.

Vidimo se, klinci i klinceze, na nekom, fudbalskom terenu u Sokobanji.

* * *

autor:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt