Mutant ešerihije koli - Vesti TV Sokobanja

Mutant ešerihije koli:: Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je soj ešerihije koli koji je odgovoran za smrtonosnu zarazu u Evropi sasvim nova bakterija koja nikada ranije nije viđena.

Mutant ešerihije koli - Vesti TV Sokobanja
2 Jun 2011

02.06.2011. V E S T – Mutant ešerihije koli

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je soj ešerihije koli koji je odgovoran za smrtonosnu zarazu u Evropi sasvim nova bakterija koja nikada ranije nije viđena. SZO je navela da su preliminarna genetska ispitivanja pokazala da je taj soj mutant dve različite bakterije ešerihije koli i da poseduje letalne gene, čime se može objasniti zbog čega je zaraza u Evropi tako širokih razmera i opasna, prenela je agencija AP. Stručnjak SZO za ispravnost hrane Hilde Kruse je izjavila da je "to jedinstven soj koji nikada ranije nije izolovan kod pacijenata", dodajući da poseduje "različite karakteristike koje ga čine zaraznijim i toksičnijim". Do sada je taj mutirani soj ešerihije koli usmrtio 17 osoba u Nemačkoj i jednu u Švedskoj. Registrovano je više od 1.500 zaraženih, uključujući 470 osoba kod kojih se javio redak poremećaj funkcije bubrega. Britanska Agencija za zdravstvenu zaštitu saopštila je danas da je otkriveno sedmoro zaraženih smrtonosnom bakterijom ešerihije koli, od kojih su troje Britanci koji su se nedavno vratili iz Nemačke, dok je četvoro nemačkog državljanstva.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt