MOJA DRAGA

Glumci Gradskog pozorišta, "Teatar 91", iz Aleksinca, izveli su, u nedelju uveče 23. avgusta, jednočasovnu predstavu, "MOJA DRAGA", autora Radoslava Pavlovića, u atrijumu Zavičajnog muzeja, u Sokobanji.

MOJA DRAGA
28 Avgust 2009

Glumci Gradskog pozorišta, "Teatar 91", iz Aleksinca, izveli su, u nedelju uveče 23. avgusta, jednočasovnu predstavu, "MOJA DRAGA", autora Radoslava Pavlovića, u atrijumu Zavičajnog muzeja, u Sokobanji. Predstava je počela nešto pre zakazane satnice, zbog najave mogućih lokalnih pljuskova. Ipak, predstavu je pratilo oko 500 sokobanjskih gostiju i meštana, naviklih da u blizini muzeja budu i pre zakazanih termina, za događaje na otvorenom.

"Moja draga", je savremena priča o mladom bračnom paru koji se nakon godinu dana zajedničkog, bračnog, života suočava sa problemima i na prvi pogled ne ume da ih prevaziđe. Još kada se u nastale probleme umeša obostrana preljuba, eto zapleta većeg od prethodnog. Priča je smeštena u vreme rata na Kosovu i u Srbiji i ipak na kraju se sve lepo završava i svi su srećni.

Sa psihološke strane posmatranja priča je poučna i uči nas kako da na obostranu radost i korist rešimo probleme sa kojima se kroz život suočavamo i naglašava dve osobine, odnosno vrline, čovekove ličnosti: razumevanje i toleranciju.

Jednočinku, "Moja draga", izvrsno su sokobanjskoj publici predstavili glumci: Aleksa Tokić - NIkola; Bojan Cvetković - Gordan; Katarina Mitić - Gordanova supruga; i Ninuška Milivojević - Sonja. Scenarista i reditelj predstave je Branislav Nedić, upravnik "Kruševačkog pozorišta", iz Kruševca.

Teatar 91, iz Aleksinca i prethodnih godina je gostovao u Sokobanji i uvek će se rado odazvati pozivu, rekla nam je Milena Rašić, organizator i član Gradskog pozorišta u Aleksincu.

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja, 23.08.2009.g.

tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt