Licitacija - Vesti Soko TV 10.12.2010.godine

Javna licitacija za korišćenje lokacija za postavljanje manjih montažnih objekata na javnim površinama u Sokobanji održana je danas./ Humanitarna akcija prikupljanja starih udžbenika i novčane pomoći za škole u Kraljevu pod sloganom " Vidi, pokreni i promeni" uspešno je realizovana u Sokobanji / U svetu se danas obeležava Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembar, koji je ove godine posvećen hrabrim ljudima širom sveta koji se bore za ta prava./ Veterinarska inspekcija vrši intezivniju kontrolu pregleda uzoraka svinjskog mesa na trihinelozu / Pekari upozoravaju da je skok cene hleba neminovan zbog skoka cena pšenice, a poljoprivrednici upozoravaju da su oni ti koji najmanje zarađuju u lancu.

Licitacija - Vesti Soko TV 10.12.2010.godine
10 Decembar 2010

10.12.2010. VEST – Licitacija

Javna licitacija za korišćenje lokacija za postavljanje manjih montažnih objekata na javnim površinama održana je danas. Od 34 predviđene lokacije izdato je 15 uglavnom po početnoj ceni – 8 lokacija u ulici Svetog Save, 2 kod Pošte, 1 kod Ozren Bašte, 2 u ulici 27.marta i 1 lokacija kod Vage. Ostalo je 19 neizdatih lokacija koje će biti ponovo ponuđene za izdavanje u narednom periodu, saznajemo od predsednice komisije Dušice Stanković. Na osnovu Rešenja o davanju lokacije i zaključenog Ugovora Opštinska uprava izdaje odobrenje za postavljanje montažnog objekta sa rokom važenja do godinu dana i mogućnošću produžavanja najduže do tri godine.


10.12.2010. VEST – Humanitarna akcija u školi

Humanitarna akcija prikupljanja starih udžbenika i novčane pomoći za škole u Kraljevu pod sloganom " Vidi, pokreni i promeni" uspešno je realizovana u Sokobanji, saznajemo od koordinatorke Kancelarije za mlade Ivane Radosavljević. Na otvorenim štandovima u Osnovnoj i Srednjoj školi i maloj tokom proteklih dana učenici su mogli da predaju stare knjige, udžbenike, slikovnice i novac i tako pomognu svojim vršnjacima kojima je pomoć zaista potrebna. Pored novčane pomoći u iznosu od oko 26 hiljada dinara, prikupljen je i veliki broj starih knjiga i udžbenika. Akciju je organizovala Kanelarija za mlade opštine Sokobanja u saradnji sa Građanskim inicijativama i učesnicama SYLP programa.


10. 12. 2010. VEST: Međunarodni dan ljudskih prava

U svetu se danas obeležava Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembar, koji je ove godine posvećen hrabrim ljudima širom sveta koji se bore za ta prava. Na današnji dan pre 62 godine Generalna skupština UN usvojila je Univerzalnu deklaraciju o pravima čoveka, u kojoj piše da se sva bića rađaju slobodna i jednaka. Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je povodom Međunarodnog dana ljudskih prava da u Srbiji ta oblast, uprkos pozitivnim pomacima, i dalje izaziva nezadovoljstvo građana. Janković navodi da građani svakodnevno postaju sve svesniji svojih prava i sve upornije i odlučnije ih traže, "ali da organi vlasti istom brzinom ne unapređuju svoj rad i poštovanje tih prava". Prema njegovim rečima, veliki broj građana u svetu, ali i u Srbiji, suočava se sa raskorakom između visokih standarda poštovanja ljudskih prava koji su upisani u ustave, zakone i druge dokumente i svakodnevnim životom. Zaštitnik građana navodi da se to posebno odnosi na ranjive grupe, kao što su Romi, osobe sa invaliditetom, deca, socijalno ugroženi i bolesni.


10.12.2010. VEST - Kontrola svinjskog mesa na trihinelozu

Veterinarska inspekcija vrši intezivniju kontrolu pregleda uzoraka svinjskog mesa na trihinelozu, zbog sezonski povećanog broja klanja svinja u domaćinstvima pred nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede. Kako je najavljeno tokom decembra i januara biće preduzet čitav niz redovnih kontrola svih veterinarskih objekata koji vrše preglede uzoraka svinjskog mesa na trihinelozu, kaže Svetislav Janković, republički veterinarski inspektor.


10. 12. 2010. VEST: HLEB

Pekari upozoravaju da je skok cene hleba neminovan zbog skoka cena pšenice, a poljoprivrednici upozoravaju da su oni ti koji najmanje zarađuju u lancu. Cena pšenice je ove nedelje dostigla 25 dinara po kilogramu, a rasprave o tome da li neko kontroliše cenu pšenice u Srbiji i dalje traju. Kako tvrdi Vukosav Saković, direktor "Žita Srbije", organizacije koja okuplja trgovce i otkupljivače pšenice, to je posledica svetskog skoka cene, a ne špekulacija na domaćem tržištu. S druge strane, poljoprivrednici kažu da je država privatizovala sve silose i zbog toga su bili primorani da predaju pšenicu za 7 do 13 dinara u žetvi, tako da od trenutno visoke cene nemaju ništa. Ministar poljoprivrede Saša Dragin kaže da treba doneti mere kojima bi se predupredio izvoz pšenice iz Srbije. Dragin je istakao da je najbitnije da poljoprivrednik bude zaštićen, odnosno da dobije dovoljno novca za svoj proizvod, i da građani imaju mogućnost da "po prihvatljivim cenama, dobiju kvalitetan proizvod u dovoljnim količinama". Ministar trgovine Slobodan Milosavljević je u sredu rekao da hleb neće poskupeti do kraja ove godine i da će poskupljenje usloviti cena pšenice.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt