LETNJE VESTI

NAOČARI PREMA OBLIKU LICA Leto je i neophodne su vam sunčane naočari. Ovde će biti reči, samo, o izboru okvira a prema obliku lica. INFARKT PROTIV DŽOGINGA! Malo grubo, ali, ako vam sačuvamo život, blagosiljajte nas! KO IMA PARA NA BACANJE, MOŽE DA SE LJUBI! Da, dobro ste pročitali ovaj blesav naslov, ali - istinit je! OKTOPOD POGAĐAČ U Nemačkoj - ludnica - kladionice se pregrejale do pucanja: jedan oktopod, zagnjuren u akvarijum - pogađa da li će nemačka fudbalska reprezentacija pobediti ili izgubiti!

LETNJE VESTI
6 Jul 2010

NAOČARI PREMA

OBLIKU LICA

Leto je i neophodne su vam sunčane naočari. Ovde će biti reči, samo, o izboru okvira a prema obliku lica.

Stvarno, izbor je nikad veći: od avijatičarskih do onih koje prizivaju budućnost! Važno je da izaberete upravo one koje "podvlače" vaš karakter i slažu se s vašom garderobom.

Prvo - ne kupujte plastične naočare! Samo kvalitetna stakla garantuju besprekoran vid, plastika ne! Naočari treba da štite vaše oči od štetnih sunčanih zračenja i nekih drugih uticaja. VAŽNO 1: Izaberite stakla koja štite 99 % od UV zraka! Desi li vam se da, ipak, iz nekih razloga, kupite lošija stakla, vid će vam se naprezati i zamarati! VAŽNO 2: Svetlijim očima su potrebna tamnija stakla! VAŽNO 3: Boje koje uspešno štite su: smeđa, zelena, siva i sivoplava!

Pribeležite, u blokče, da vam je pri ruci kad kupujete naočare:

ČETVRTASTO LICE: Treba vam mačkast oblik naočara ili, podvarijanta, one naočare koje imaju naglašen gornju ivicu.

USKO LICE: Odgovaraće vam većina okvira, ali, ipak, odlučite da kupite mačkaste ili četvrtaste! Važno je da okvir ne bude širi od lica!

OVALNO LICE: Stakla ne smeju da vam dodiruju obraze i, naravno, ne bi trebalo da vam se drške naočara usecaju u slepoočnice! Vama odgovaraju četvrtaste, a nikako okrugle!

Trk u prodavnicu, a sutra proverite učinak!

oOo

INFARKT PROTIV

DŽOGINGA!

Malo grubo, ali, ako vam sačuvamo život, blagosiljajte nas! Radi se o trčanju po ovim nesnosninm vrućinama, o džogiranju "kad mu vreme nije"! Jer, ništa gore nego kad amater, na svoju ruku, po vrućini, počne da se rekreira, a bez saveta stručnjaka!

Dakle, letnja rekreacija je opasna po zdravlje! Ne pravite se važni, ostavite se onog srpskog "neće grom u koprive", jer, budite razumni, "srčka" je neumoljiva ako se ponašate kako ne treba!

Važno: godine života, toplota i stepen vežbanja!

Nedavno je preminuo od infarkta Beograđanin, 52-godišnjak, u toku rekreacije jer je "preterao"!

Mnogi u prirodi žele da skinu kilažu, a nisu upoznati koliko je opasno vežbati u vreme "kad nije vreme", za vreme letnjih žega!

I džoging i fudbal, kao rekracija, kriju opasnosti za vreme letnjih vrućina i to po kardiovaskularni sistem.

Takođe i naporna plivanja, štetna su. Kao i košarka, odbojka i druge sportske discipline "u rukama" amatera!

Ništa ne preduzimajte bez saveta lekara!

Ima i takvih koji vežbaju - trče - u 14 sati! Lekarima se diže kosa na glavi! To je najrizičnije vreme za bavljenje sportom za vreme leta!

Sve sportsko-rekreativne aktivnosti treba prilagoditi svojim godinama.

Od trčanja - mnogo su bolje brze šetnje!

Trčanje i vožnja biciklom, rizični se između 11 i 18 sati. Treba paziti i na garderobu! Ne nosite šuškave trenerice od sintetike i hulahopke od celofana! Ne trčite bez majice, već u beloj pamučnoj majici koja će vam omogućiti da koža diše!

Najzad, ne trčite pored vode (mora, reke, jezera, kanala) zbog štetne refleksije sunčeve svetlosti!

Ako vam "zazuji" (u ušima) i "vidite" svetlace (pred očima), prekidajte svaku aktivnost jer ste u opasnosti!

Hvala vam što ste poslušali!

oOo

KO IMA PARA

NA BACANJE,

MOŽE DA SE LJUBI!

Da, dobro ste pročitali ovaj "blesav" naslov, ali - istinit je!

U Italiji, ovog leta, ako vas uhvate kako se u kolima ljubite - koštaće vas, ravno, 500 evra!

Već su se mnogi "izdužili", naročito stranci koji nisu znali za ovaj najnoviji "hit"-zakon.

Osim ljubljenja, zabranjeno je hraniti mačke lutalice na ulici (taj sam!), kao i pravljenje kula od peska na plaži! (Da se ne zagrađuje prolaz!)...

U mestu Vidževano, na primer, ne smete da sedite na stepenicama! Molim, ima kafana, ali stepenice ne! Ko se "uhvati" da sedi, koštaće ga 150 evra!...

Na Siciliji, ko se "uhvati" da puši na plaži (Bogu, dragom, hvala, ostavio sam duvan, davno!) - 380 evra!...

Na Kapriju, ko se "zainatio" da nosi klompe (da bi bio viši!) - kazna: 50 evra!...

Ko na javnom mestu nahrani golubove (moje ptice!) u Bergamu, platiće 333 evra! Isto to - u Veneciji - svih 500 evra!...

OKTOPOD POGAĐAČ

U Nemačkoj - ludnica - kladionice se pregrejale do pucanja: jedan oktopod, zagnjuren u akvarijum - pogađa da li će nemačka fudbalska reprezentacija pobediti ili izgubiti!

Dosad, oktopod-pogađač - pogodio je sve nemačke pobede kao i poraz od fudbalske reprezentacije Srbije! Jednostavno, kad ga zagnjure pod vodu, u akvarijumu, oktopod izvuče odgovarajuću "karticu" koja se posle pokaža kao tačna!...

Bože, baš bih voleo da imam tog oktopoda: mazio bih ga i pazio... sve do sledećeg fudbalskog prvenstva sveta!

oOo

B. M.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt