KRIVIJI OD PIZE - ČETIRI PUTA!

GREŠKA NA MARKI - ŠEST MILIONA EVRA! OBILIĆ: JEDVA SE PROVUKAO! ILI: ZIDOVI PAMTE! OD DANAS, 8. JUNA - TELEFON IZ SNOVA ZA SVAKOG! SVETA CECA VELIČKOVA! ZEMLJO, OTVORI SE! ZBOG OBLINA - ŽENA DOBILA OTKAZ! NA ROĐENJU BEBE SU REKLE A, A NA VENČANJU DA! DOKTORKA ZA BRAK! LOŠI MOMCI - I STRAVA DEVOJKE! SEZONA KUPANJA, DAN PRVI! GDE SE DEDE CAR-NAPOLEONOVO BLAGO?!

KRIVIJI OD PIZE - ČETIRI PUTA!
7 Jun 2010

KRIVIJI OD PIZE - ČETIRI PUTA!

Da li se, arhitektu, pomakao uglomer kad je projektovao ovaj soliter u Abu Dabiju, ili je, tek, u pitanju inat - kriva zgrada na slici je četiri puta krivija od čuvenog Krivog tornja u Pizi, u Italiji!

Pogledajte, sami... ma, 18 stepeni kao ništa!

U ovoj zgradi su zaposleni službenici koji drže levo rame uzdignutije od desnog da bi uspostavili radnu ravnotežu! Zgrada ima 160 metara i 35 spratova.

Ipak, za svaki slučaj, "sigurno je sigurno" - ova "kriva lepotica" nije kriva od temelja već - od 12. sprata.

oOo

GREŠKA NA MARKI - ŠEST MILIONA EVRA!

Da, i to se dešava, pa, prema tom, pazite šta vam kroz ruke prolazi!

Jedna švedska poštanska marka, odštampana s greškom još daleke 1855, po svoj prilici je na putu da obori "lični" rekord od 6 milona evra!...

Ja bih je kupio kad bih imao pare. Na sledećoj javnoj prodaji, sigurno će vredeti još i više!

A ovaj pravi "rudnik" para, slučajno je otkrio jedan 14-godišnjak kad je preturao po pošti svoje bake na prašnjavom tavanu!

Imate li vi tavan?... Imate!... Pa šta čekate?! Brzo, penjite se!

oOo

OBILIĆ: JEDVA SE PROVUKAO! ILI: ZIDOVI PAMTE!

Da "go čovek" ne poveruje: matična služba beogradske opštine Savski venac - kako čitamo u novinama - nije htela da odobri ime OBILIĆ porodici novorđenčeta Miloša Đukanovića iz Obrenovca!

Da bi sinu dao ime OBILIĆ, morao je da prođe velike muke! Ali, Srbi - radujte se - uspelo je!!!

Objašnjenje matične službe - nije zgodno da neko ima dva prezimena!

- OBILIĆ je prezime i nije zgodno da u našoj sredini ime detetu bude Obilić - kaže matičarka.

Tek na intervenciju Gradske uprave - a zna se koji DIV stoji na njenom čelu! - dozvoljeno je da Đukanovićevo dete dobije ime proslavljenog kosovskog junaka - OBILIĆ...

Da li vam nešto znači podatak - do 90-ih godina, u zgradi sadašnje opštine Savski venac - bila je Albanska ambasada?! Možda - zidovi pamte?!

oOo

OD DANAS, 8. JUNA - TELEFON IZ SNOVA ZA SVAKOG!

Ko čeka, dočeka!...

Od danas, 8. juna 2010. kao piše u naslovu - fiksni operater "Orion telekom" - počinje s radom i nudi svim građanima trenutno dobijanje broja koji mogu da sele - iz kuće u vikendicu, iz vikendice na plažu, s plaže u hotelsku sobu, iz hotelske sobe u kancelariju, itd. - zahvaljujući Nj. V. Internetu!

Korisnici će plaćati samo 600 (šest stotina) dinara mesečno! Imaće neograničen pristup Internetu i određen broj minuta u telefonskom saobraćaju!

- Mi smo nov operater i želimo da pomognemo građanima kojima je telefon neophodan: brzo, za trenutak! - kažu u kompaniji.

oOo

SVETA CECA VELIČKOVA!

Da mašta - ili, nešto, drugo! - nema granica, dokazao je - bojom po čamovini - jedan srpski student - s jednog našeg umetničkog fakulteta - izem mu umetnost! - u jednom našem gradu u lepoj nam i hrišćanskoj zemlji Srbijici!

Ova ikona, svud se "vrti", ko zna koliko je puta, već, obišla svet - sve se vidi: i mikrofon svete Cece, i bujne grudi... gledajte i... i...

Boba Mihić

oOo

ZEMLJO, OTVORI SE!

Ruski profesori godišnje uzmu mita u vrednosti od neverovatnih 5,5 milijardi dolara!... A za upis dece na fakultete, roditelji "ispovrnu" (iz džepova i slamarica!) milijardu i po dolara!...

To su "ubitačni" podaci...

Da, "tehnika" je poznata: plav koverat i unutra 20.000 rubalja, to je oko 700 dolara - i, to je to! Ko ima, može da se upiše i preko reda! Ko ima više, ne mora ni da ide u školu! A ko ima najviše - diplomu dobije odmah - na ulici, u metrou, u parku... gde se "dve strane" dogovore!

U gradu Uljanovsku, na primer, radio je hirurg koji nije ni studirao medicinu! Kako li je, taj, sekao?!... "Kao u tanjiru!"...

Zgodna profesorka Polina je u moskovskom restoranu "Divan" - uzela plav koverat i u njemu mito od 35.000 evra (rekord!) - uz obećanje da će sve biti O. K.! Policija je sve snimila: i sliku, i video, i ton - pa je lepa Polina morala da bude otpuštena - a, zajedno s njom - i njen otac - dekan!...

Pameti, gde si?!...

A sećate li se onih naših - srpskih - profesora koji su uzimali mito?! Šta je bilo s njima?!...

Hm, ne vucite me za jezik... Povraća mi se!... Ova vrućina, ha!

oOo

ZBOG OBLINA - ŽENA DOBILA OTKAZ!

Vest je iz Njujorka...

Prelepa gospođa Debra Lorencana (33), dobila je otkaz jer je svojim seksi-izgledom izazivala-uznemiravala svoje kolege!

To što ona ima dvoje dece "na hrani i brizi" - a nema muža - upravu nije bilo briga: mora da ode - manji je radni učinak zbog njenog izazovnog izgleda - niko ništa ne radi - samo "zevaju" u nju i pokušavaju da joj zakažu "sudar"! E, to, tako, više "ne može"!

A Debra, tap - pa tužbu!...

Uskoro će o tom odlučivati Sud!

oOo

NA ROĐENJU BEBE SU REKLE "A", A NA VENČANJU "DA"!

Nije šala, nije igra reči... Njih dvoje su se, zaista venčali, a rođeni su istog dana, istog minuta u istoj sali porodilišta u Filadelfiji - i - sudbina je tako htela - venčali su se!... kad je, za to, došlo vreme!...

Rođeni su 17. aprila 1986. u isti sat i minut - njihove mame su ležale krevet do kreveta - i - venčali su se 12. juna ove godine!

Slučajno, zar ne!

oOo

DOKTORKA ZA BRAK!

Pre venčanja, ako proučite knjigu "U dobru i u zlu" Amerikanke Tare Parker-Poup, možete proveriti da li će vam brak biti uspešan ili ne! Drugim rečima, da li ste u rizičnoj grupi ili niste!

Svaki brak - tvrdi gospođa Parker-Poup - sastoji se "od sitnica"! (Ne znam da li su s tim u vezi "poljupčići"!)...

Pa, zašto, onda, dolazi do razlaza, raskida i razvoda?!...

Pa, zbog "krupnih razloga" - zaključuje ona. A mogli su se predvideti - i mnogi brakovi bi bili spaseni!...

Poručite i proučite ovu knjigu iz Amerike, nećete zažaliti. Pa, tek, onda, pred oltar!

I, pazite - ko će kog da nagazi!

oOo

LOŠI MOMCI - I "STRAVA DEVOJKE"!

To se, odavno, zna: najbolje devojke - sve, odreda - padaju na "loše momke" - a niko ne zna ni kako ni zašto!

Bre, ima li, tu, neko pravilo, pa da i mi "malo glumimo"?!

Žene vole kavaljere, da im se otvore vrata od kola, ugura cevčica u voćni sok, pridrži kaput, ponese kesa s pijace - ali - ne strava-devojke - one vole "loše momke" - koji nisu ni čuli za one "sindikalne" štosove!

Evo čim "loši momci" privlače takve devojke-lepotice: rade šta im padne na pamet; iznenađuju iz minuta u minut; vole pustolovine; sigurni su u sebe; sve što obećaju ispune; oblače se i ulepšavaju po svom ćefu...

oOo

SEZONA KUPANJA, DAN PRVI!

Najzad, posle tolikih kišnih dana, zaljubljenici u "kupanjac" mogu da odahnu! Skoro svud, plaže su otvorne, na radost i mladih i odraslih!

Na primer, u Beogradu, na otvorenom bazenu SRC "Tašmajdan" - dnevna karta košta 250 dinara, a posle 16 sati 150 dinara. Ulaz za decu je "samo" 100 dinara!

Tako je kupanje počelo i u SC "Olimp", a prvi dan je besplatan ulaz. Ovaj bazen - koji zaista pleni oko - otvoren je od 10 do 19 sati i od 21 sat do 24 sata. Bogami, evropski!...

Ako neko ima najsvežije podatke o sokobanjskoj plaži "Župan", nek nam javi da obavestimo klijentelu.

oOo

GDE SE DEDE "CAR-NAPOLEONOVO" BLAGO?!

Kažu - bilo je 80 tona čistog "žeženog" zlata! Toliko su "pozajmili" kad su ušli u Moskvu - francuski vojnici - i u druge ruske gradove daleke 1812! (P. I. Čajkovski ima prelepu simfoniju "1812"). Zna se i to da je blago zakopano duboko ispod zemlje, na, jedno 100 do 200 kilometara od Moskve - i ništa, više! A početak iskopavanja - kroz dva dana - to jest, 12. juna 2010!

Bre, da sam nešto bliži...

Boba Mihić

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt