JKP „Napredak“ nove cene usluga Vesti Soko TV 29.10.2010.godine

Nove cene će biti primenjivane za: pecanje na ribnjaku, izvoženje smeća i šuta na gradsku deponiju, davanje saglasnosti na tehničke uslove, prijavu i odjavu komunalnih usluga, merenje meračem protoka, rad vozilima: rad rovokopača i rad cisternom za održavanje kanalizacije. JKP "Napredak" pokrenulo akciju očitavanja vodomera. Akcija je pokrenuta zato što je primećeno da je količina vode koja se fakturiše gradjanima i privredi mala u odnosu na količinu vode koju preduzeće proizvodi / Poverenik SSS Opštine Sokobanja Snežana Radovanović u kontaktu sa Fondom solidarnosti dobila je informaciju da je radnicima Sokogradnje iz Sokobanje uplaćena naknada za zarade 28. oktobra 2010. / Nacionalna konferencija umrežavanja Organizacija koje se bave decom, biće održana u Sokobanji u hotelu Zdravljak.

JKP „Napredak“ nove cene usluga Vesti Soko TV 29.10.2010.godine
29 Oktobar 2010

29. 10. 2010. VEST: JKP „Napredak“ nove cene usluga

JKP „Napredak“ počinje sa primenom novih cena koje dosada nije imalo u cenovniku. Potreba za primenom novih cena javila se zato što je JKP „Napredak“ nabavilo dva nova vozila, ali i zbog toga što u postojećem cenovniku nisu bile primenjivane cene za pojedine usluge koje preduzeće obavlja, saznajemo od direktora JKP „Napredak“, Saše Drljače. Nove cene će biti primenjivane za: pecanje na ribnjaku, izvoženje smeća i šuta na gradsku deponiju, davanje saglasnosti na tehničke uslove, prijavu i odjavu komunalnih usluga, merenje meračem protoka, rad vozilima: rad rovokopača i rad cisternom za održavanje kanalizacije.

JKP "Napredak" pokrenulo akciju očitavanja vodomera

JKP "Napredak" pokrenulo akciju očitavanja vodomera. Akcija je pokrenuta zato što je primećeno da je količina vode koja se fakturiše gradjanima i privredi mala u odnosu na količinu vode koju preduzeće proizvodi, kaže direktor JKP "Napredak", Saša Drljača. Ukoliko se uzmu u obzir fiksni troškovi preduzeća: troškovi radnika, struje, hemikalija, hemijskih analiza i ostalih troškova, shvatili smo da ukoliko ne naplatimo realnu količinu vode koja se pšotroši, preduzeće će ubrzo biti u finansijskom problemu, objašnjava Drljača. Velikom broju gradjana potrošnja vode se obračunava paušalno. U Srbiji bruto specifične potrošnje vode dnevno po stanovniku iznose 380l, a ako se to prevede na mesečnu potrošnju iznosi blizu 11 kubika po članu domaćinstva. Paušal je destimulativan jer naš paušal iznosi 5 kubika po članu domaćinstva. Tako dolazi do situacije da gradjani troše više vode nego što je plaćaju, objašnjava Drljača.


29.10.2010. VEST - Uplaćen novac radnicima Sokogradnje

Poverenik SSS Opštine Sokobanja Snežana Radovanović u kontaktu sa Fondom solidarnosti dobila je informaciju da je radnicima Sokogradnje iz Sokobanje uplaćena naknada za zarade 28. oktobra 2010. U pitanju je naknada zarada za poslednjih devet meseci pre otvaranja stečaja i naknada za bolovanje do 30 dana, kaže Snežana Radovanović. Radnici Sokogradnje iz Sokobanje mogu novac da podignu sa računa koji su prijavili prilikom podnošenja zahteva za naplatu naknade zarade.


29.10.2010. VEST: Nacionalna konferencija umrežavanja biće održana u Sokobanji u hotelu Zdravljak

Nacionalna konferencija umrežavanja Organizacija koje se bave decom, biće održana u Sokobanji u hotelu Zdravljak. Konferencija počinje večeras i trajaće do nedelje, 31. oktobra, saznajemo od koordinatora projekta, Saše Stefanovića iz Društva za zaštitu i unapredjenja mentalnog zdravlja dece i omladine-Niš. Pozvane su sve organizacije iz Srbije koje se bave decom, kako bi smo se dogovorili na koji način da unapredimo položaj dece u Srbiji, kaže Stefanović. Potrebno je napraviti Asocijaciju organizacija koje se bave problemima dece, zbog lakše komunikacije i saradnje sa resornim ministarstvima, kao i sa lokalnim samoupravama, dodao je on. Osim toga, naša država se približava Evropskoj uniji, te je ovakva Organizacija neophodna za saradnju sa evropskim udruženjima koja se bave istim problemima, kaže koordinator projekta, Saša Stefanović.


29. 10. 2010. VEST: OBAVEŠTENJE (Elektrodistribucije u Sokobanji)

Dugovanja potrošača za utrošenu električnu energiju iz meseca u mesec se povećavaju za 10 do 15 posto,kaže Siniša Petrović,direktor Elektrodistribucije u Sokobanji,i sada iznose oko 150 miliona dinara.Elektrodistribucija Sokobanja izvršila je očitavanje brojila, podelu obračuna i opomena za utrošenu električnu energiju sa stanjem dugovanja do 30. 09. 2010. godine iz svih kategorija potrošnje. Obaveza kupaca iz svih kategorija potrošnje je da dospela dugovanja po ovom obračunu i opomeni izmire odmah. Kod kupaca koji svoja dugovanja ne izmire u predvidjenom roku Elektrodistribucija Sokobanja sprovodi mere masovnih utuženja i prinudne naplate obustavom isporuke električne energije, isključenjem sa električne mreže, stoji u saopštenju Elektrodistribucije Sokobanja, dostavljenom našoj redakciji. Privredno društvo za distribuciju električne energije „Jugoistok“ je na celom području koje pokriva „Elektrotimok“ Zaječar, počelo sa intenzivnom kampanjom utuženja kupaca koji ne izmiruju svoje obaveze za isporučenu električnu energiju. Elektrodistribucija Sokobanja moli sve dužnike da izmire svoje zaostale obaveze, kako bi izbegli ovu nepopularnu meru i plaćanje sudskih troškova.


29.10.2010. VEST – Opštinska liga

IX kolo Opštinske fudbalske lige biže odigrano za vikend. U subotu se sastaju:

U Mužincu: Jedinstvo – Omladinac(Blendija)

U Resniku: Mladost – Slemen

U Sokobanji: Rtanj – Pobeda

U nedelju će biti odigrane sledeće utakmice:

U Resniku: Omladinac (Poružnica) - Palilulac

U Sokobanji: Trebič – Napredak i Ozren 2 - Bukovik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt