Jesenji raspust - Vesti Soko TV 03.11.2011.godine

Jesenji raspust za đake osnovnih i srednjih škola u Srbiji počeće sutra 4. novembra, a prvi nastavni dan posle kratkog odmora biće ponedeljak, 8. novembar./ Kako nas je obavestio rukovodilac KDS-a u Sokobanji Zoran Stojković, zbog izvođenja radova na aktiviranju nove savremene glavne stanice i HFC mreže, sutra i prekosutra, 4. i 5. novembra doći će do potpunog prekida emitovanja programa preko KDS-a./ Kros učenika od 1 do 8 razreda osnovne škole pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo“, u organizaciji Crvenog krsta i Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ održan je danas na stadionu Bata Nole na Podini./ Nacionalne službe za zapošljavanje, sprovodi aktivne mere podrške zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Jesenji raspust - Vesti Soko TV 03.11.2011.godine
3 Novembar 2010

03.11.2010. V E S T – Jesenji raspust

Jesenji raspust za đake osnovnih i srednjih škola u Srbiji počeće sutra 4. novembra, a prvi nastavni dan posle kratkog odmora biće ponedeljak, 8. novembar. Sledeći odmor đake očekuje od 30. decembra kada se završava prvo polugodište, a prvi nastavni dan posle zimskog raspusta biće 17. januar.Prolećni rasput počeće 22. aprila i završiće se nakon prvomajskih praznika 4. maja.


03.11.2010. VEST – KDS

Kako nas je obavestio rukovodilac KDS-a u Sokobanji Zoran Stojković, zbog izvođenja radova na aktiviranju nove savremene glavne stanice i HFC mreže, sutra i prekosutra, 4. i 5. novembra doći će do potpunog prekida emitovanja programa preko KDS-a. Bliža obaveštenja na tel: 880-180.


03.11.2010. VEST – Trka za srećnije detinjstvo

Kros učenika od 1 do 8 razreda osnovne škole pod nazivom „Trka za srećnije detinjstvo“, u organizaciji Crvenog krsta i Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ održan je danas na stadionu Bata Nole na Podini. Trka je humanitarno-rekreativnog karaktera, a učenici su kupovinom startnog broja pomogli deci iz socijalno ugroženih porodica sa područja naše Opštine. Trka je protekla u najboljem redu, saznajemo od Milice Milenković, sekretara Crvenog krsta. Po završetku trke najuspešnijim učesnicima podeljene su zahvalnice.


03. 11. 2010. VEST

Prijavljivanjem na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje lica stiču prava uključenja u niz mera i aktivnosti koje su sastavni deo profesionalne rehabilitacije, kaže koordinator za procenu radne sposobnosti osoba sa invaliditetom, filijale u Zaječaru, Branislav Vasiljević. Profesionalana rehabilitacija podrazumeva: karijerno vodjenje i savetovanje, posredovanje u zapošljavanju, savetovanje. Organizuju se i radionice za aktivno traženje posla, a NSZ svake godine organizuje i sajamove zapošljavanje. Realizuju se i programi prilagodjeni osobama sa invaliditetom uz primenu savremenih tehnologija, a po potrebi se angažuju prevodioci gestovnog jezika. Uključivanjem u ovu meru profesionalne rehabilitacije lica ostvaruju pravo na refundaciju troškova prevoza, kao i novčanu pomoć u visini od 20 odsto prosečne mesečne zarade, što je utvrdjeno Propisima o radu. Realizuje se i program "Prva šansa-2010", kao i program samozapošljavanja:


03. 11. 2010. VEST: PROCENA INVALIDITETA

Nacionalne službe za zapošljavanje, sprovodi aktivne mere podrške zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Ukoliko osoba sa invaliditetom nema procenu radne sposobnosti nema ni zvanično utvrdjen status osobe sa invaliditetom. Neophodno je da ova lica obave procenu radne sposobnosti kako bi ostvarila prava u skladu sa Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji, kaže koordinator za procenu radne sposobnosti osoba sa invaliditetom, filijale u Zaječaru, Branislav Vasiljević.Procena radne sposobnosti obuhvata kriterijume kojima se utvrdjuju mogućnosti osoba sa invaliditetom neophodne za obavljane konkretnih poslova, samostalno ili uz upotrebu pomagala. O potrebnoj dokumentaciji za utvrdjivanje radne sposobnosti lica mogu dobiti informacije u organizacionoj jedinici NSZ-filijali ili ispostavi ili na sajtu NSZ. Procenu vrši komisija orrgana veštačenja republičkog fonda PIO. Na osnovu nalaza komisije, rešenja o procenjenoj radnoj sposobnosti, rešenje o mogućnosti zapošljavanja i održavanja zaposlenja donosi direktor NSZ, saznajemo od Branislava Vasiljevića.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt