Javni uvid u Nacrt Prostornog plana - Vesti Soko TV 23.12.2010.godine

Javni uvid u Nacrt Prostornog plana Timočke krajine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Regionalnog prostornog plana Timočke krajine na životnu sredinu održaće se u trajanju od 30 dana, od 23. decembra do 24. januara . / Građanima bi trebalo omogućiti besplatnu legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, kaže ministar prostornog planiranja Oliver Dulić. / U Ošnovnoj školi “Mitropolit Mihailo” početkom drugog polugodišta biće opremljeni digitalni kabineti, u okviru programa “Digitalna škola”, saznajemo od pomoćnice direktora Zdenke Milivojević./ Radionica na temu “Užinajmo zdravo”, održana je juče u Medijateci sokobanjske Osnovne škole, i izazvala je veliko interesovanje učenika. / Novogodiušnja izložba knjiga i predmeta od terakote, u organizaciji Agencije “Heroes” otvorena je sinoć u sali stare škole. Specijalni gost izložbe je Etnološka radionica “Etnos”.

Javni uvid u Nacrt Prostornog plana - Vesti Soko TV 23.12.2010.godine
23 Decembar 2010

23. 12. 2010. VEST: Javni uvid u Nacrt Prostornog plana

Javni uvid u Nacrt Prostornog plana Timočke krajine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Regionalnog prostornog plana Timočke krajine na životnu sredinu održaće se u trajanju od 30 dana, od 23. decembra do 24. januara . Nacrt Prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja biće izloženi na Javni uvid svakog radnog dana od 9 do 14h u zgradi Skupštine opštine Sokobanja. Fizička i pravna lica primedbe mogu dostaviti u pisanoj formi Opštinskoj upravi u toku trajanja Javnog uvida, zaključno sa 24. januarom. Pravna lica koja posluju van područja obuhvaćenog nacrtom, primedbe mogu dostaviti direktno Republičkoj agenciji za prostorno planiranje. Javna sednica komisije za Javni uvid koju formira Republička agencija za prostorno planiranje na kojoj će biti razmatrane dostavljene primedbe biće održana 10. februara sa početkom u 12h u prostorijama Skupštine grada Zaječara. Izveštaj o izvršenom Javnom uvidu biće dostavljen gradu Zaječaru i opštinama Timočke krajine kako bi svi zainteresovani mogli da ostvare uvid o podnetim pisanim primedbama.


23.12.2010. V E S T – Legalizacija

Građanima bi trebalo omogućiti besplatnu legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, kaže ministar prostornog planiranja Oliver Dulić. "Moja ideja je da se promeni Zakon o planiranju i izgradnji i da se jednim aktom precizira proces besplatne legalizacije svih bespravno sagrađenih objekata u Srbiji", rekao je Dulić. On je istakao da se zalaže da se tokom 2011. godine definitivno reši pitanje legalizacije oko 600.000 divlje izgrađenih objekata."Moramo da uvažimo činjenicu da građani Srbije žive izuzetno teško, ali i da naša administracija na svim nivoima nije u stanju da sprovede efikasnu legalizaciju u kratkom roku", kazao je Dulić. Brza i besplatna legalizacija, kako je dodao, spovedena je i u drugim zemljama Balkana. "Kad legalizujemo divlju gradnju, hajde onda da kažemo da svi, koji smo dosad bili nelagalni, odsad i zauvek plaćamo porez na imovinu. I nikad se više posle takve legalizacije neće graditi divlji objekti u Srbiji", rekao je Dulić. Vlada se na ovaj potez, odlučila jer je procena da će od poreza na imovinu legalizovanih objekata dobiti više novca nego od same legaliuacije, odnosno oko milijardu evra.Građani koji su legalizaciju već platili, država će uplaćeni iznos odbijati kroz porez na imovinu narednih godina. Takođe, dozvoliće se i konverzija izgrađenog zemljišta, tako da će korist za državu i za građane biti nemerljiva.


23.12.2010. VEST – Digitalna škola

U Ošnovnoj školi “Mitropolit Mihailo” početkom drugog polugodišta biće opremljeni digitalni kabineti, u okviru programa “Digitalna škola”, saznajemo od pomoćnice direktora Zdenke Milivojević. Naša škola po ovom projektu dobiće 45 računara u matičnoj školi, po 5 računara u Vrelu i Mužincu, i po jedan računar u izdvojenim odeljenjima,kaže Zdenka Milivojević. Škola će odrediti i jednog nastavnika koji će biti zadužen za tehničku ispravnost učionice, a direktor će svakog tromesečja slati izveštaj kako funkcioniše digitalni kabinet koji će takođe kontrolisati lice koje je ovlastilo Ministarstvo. Program "Digitalna škola" obuhvata opremanje 2.910 škola digitalnim kabinetima u svim osnovnim školama u Srbiji koje su se prijavile. Digitalni kabinet uključuje do 30 mesta za rad učenika na savremenim personalnim računarima, prateću opremu potrebnu nastavniku, odgovarajući softver i povezanost računara u kabinetu.


23.12.2010. VEST – Zdrava ishrana

Radionica na temu “Užinajmo zdravo”, održana je juče u Medijateci sokobanjske Osnovne škole, i izazvala je veliko interesovanje učenika. Radionica je obuhvatila tri segmenta: Upoznavanje sa rezultatima istraživanja; Posledice nepravilnog načine ishrane i Kako promeniti loše navike ishrane kroz praktičan rad. Radeći istraživanje primetili smo da se deca ne hrane zdravo, odnosno da ne kupuju zdravu užinu, zato smo rešili da krenemo sa realizacijom jednog ovakvog projekta, kaže pomoćnica direktora Zdenka Milivojević. . Na ovom projektu radili su profesori razredne nastave: Zdenka Milivojević, Valentina Bošković i Tanja Dinić. Realizacija projekta biće nastavljena u drugom polugodištu kada će biti održane još tri radionice na temu zdrave ishrane.


23.12.2010. VEST – Izložba u školi

Novogodiušnja izložba knjiga i predmeta od terakote, u organizaciji Agencije “Heroes” otvorena je sinoć u sali stare škole. Specijalni gost izložbe je Etnološka radionica “Etnos”. Pored velikog broja knjiga naši sugrađani i gosti narednih dana mogu da pogledaju interesantne predmete izrađene od terakote kao i modele radionice “Etnos”. Saša Aleksić, vlasnik Agencije “Heroes” kaže da su ovom zajedničkom izložbom pružili priliku građanima da za vreme praznika obraduju i sebe i druge lepim poklonima. Izložba je prodajnog karaktera i za sve zainteresovane sugrađane i goste biće otvorena do Božića.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt