Javna rasprava - Vesti Soko TV 30.11.2010.godine

Skupština opštine Sokobanja obaveštava građane da je za sutra zakazana Javna rasprava radi utvrđivanja predloga Odluka koje će biti predmet usvajanja na sednici u decembru mesecu./ Dvodnevni seminar “Ekologija u metodičkoj praksi” održan je za vikend u Osnovnoj školi “Mitropolit Mihailo”./ Rok za prijavu projekata za pomoć najugroženijim građanima, koji najsiromašnije opštine u Srbiji treba da podnesu Ministarstvu rada, ističe sutra. Rebalansom budžeta za 2010. godinu predviđeno je 400 miliona dinara za pomoć najugroženijima./ U prvoj polovini 2011. država uvodi još jedan namet, pa će svi proizvođači i uvoznici motornih vozila biti obavezni da plaćaju ekološku taksu na nova vozila.

Javna rasprava - Vesti Soko TV 30.11.2010.godine
30 Novembar 2010

30.11.2010. V E S T – Javna rasprava

Skupština opštine Sokobanja obaveštava građane da je za sutra zakazana Javna rasprava radi utvrđivanja predloga Odluka koje će biti predmet usvajanja na sednici u decembru mesecu i to: predlog Odluke o budžetu Opštine Sokobanja za 2011 godinu, o lokalnim komunalnim taksama, o lokalnim administrativnim taksama, o visini naknade za korišćenje građevinskog zemljišta u 2011 godini, o određivanju početne cene za davanje u zakup lokacija za postavljanje manjih montažnih objekata, o davanju u zakup poslovnog prostora na teritoriji opštine Sokobanja kao i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o visini naknade za uređivanje građevinskog zemljišta. Sve radne verzije pomenutih odluka objavljene su na sajtu opštine Sokobanja www.opstinasokobanja.com i istaknute su na oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Sokobanja. Javna rasprava će biti održana sutra u velikoj sali Skupštine opštine (iznad vatrogasno), sa početkom u 16 časova.


30. 11. 2010. VEST: OTPIS KAMATE

Skupština opštine Sokobanja donela je odluku o otpisu kamate za obaveze dospele do 31. 12. 2009. koje se odnose na lokalne javne prihode. Radilo se o otpisu kamate od 100% za podnosioce zahteva koji su uplatu glavnog duga izvršili najkasnije 31. 10. 2010. i otpisu od 75% ako je uplata glavnog duga izvršena najkasnije 30. 11. 2010. U prethodnom periodu podnet je ukupno 131 zahtev, od toga 94 zahteva za otpis kamate od 100% i 37 zahteva za otpis kamate od 75%, saznajemo od rukovodioca Odeljenja za privredu i finansije opštine Sokobanja, Dragana Milutinovića. Svi zahtevi su realizovani, a efekat po osnovu javnih prihoda je 2 miliona dinara, što znači da je ukupan obim naplate za 2 miliona veći u odnosu na prošlu godinu, kaže Milutinović.


30.11.2010. VEST – Seminar “Ekologija u metodičkoj praksi”

Dvodnevni seminar “Ekologija u metodičkoj praksi” održan je za vikend u Osnovnoj školi “Mitropolit Mihailo”. Opšti cilj seminara je “Jačanje kompetencije nastavnika za primenu novih znanja, veština i vrednosnih stavova iz oblasti zaštite životne sredine, saznajemo od koordinatorke seminara Zdenke Milivojević. Pored predavanja iz oblasti ekologije, za učesnike su organizovane radionice: Ekologija u savremenom obrazovnom procesu; Savremeni pristup otpadu; Stvaralački pristup “Sačuvaj svoje srećno drvo”; Eko časovi i Eko aktivnosti. Seminar je akreditovan za ovu školsku godinu a autori su profesori razredne nastave: Zdenka Milivojević, Marina Radosavljević i Tanja Dinić. Pored nastavnika iz naše škole, seminaru su prisustvovali i nastavnici iz Aleksinca.


30.11.2010. V E S T – Pomoć najsiromašnijima

Rok za prijavu projekata za pomoć najugroženijim građanima, koji najsiromašnije opštine u Srbiji treba da podnesu Ministarstvu rada, ističe sutra. Rebalansom budžeta za 2010. godinu predviđeno je 400 miliona dinara za pomoć najugroženijima. Očekuje se da će kroz projekte koje opštine predlože oko hiljadu ljudi dobiti posao. Savetnik ministra za rad Ljubomir Pejaković rekao je da "ako opštine pametno budu reagovale, ove zime ne bi trebalo da bude gladnih i niko ne bi trebalo da se smrzava"."U Ministarstvu rada prvenstveno mislimo da je pomoć neophodna starijim osobama, seoskim staračkim domaćinstvima, višečlanim porodicama koje nemaju nikakva primanja ili su u procesu prvatizacije ostali zbog posla, zatim porodicama koje imaju invalidnu decu ili invalidne članove porodice", kaže Pejaković. "Sve usluge treba u tom pravcu da budu usmerene i prvenstveno mislimo na dnevne boravke, na pomoć u kući, na neku vrstu patronaže za porodice koje imaju invalidno dete, za pomoć i podršku, a očekujemo najveći broj projekata te vrste", rekao je Pejaković.


30.11.2010. V E S T – Ekološka taksa

U prvoj polovini 2011. država uvodi još jedan namet, pa će svi proizvođači i uvoznici motornih vozila biti obavezni da plaćaju ekološku taksu na nova vozila. U toku je završna verzija Pravilnika o motornim vozilima koja bi trebalo da uvede red u prometu raubovanih, polovnih, putničkih automobila, autobusa, kamiona i poljoprivrednih mašina."Država će dati licence preduzećima koja će reciklirati polovna vozila, a na ime toga, svi proizvođači i uvoznici motornih vozila će biti obavezni da državi plaćaju ekološku taksu na nova vozila", kaže Siniša Mitrović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.On dodaje da će se "ekološka taksa plaćati po težini, a koliko će ona iznositi, to će biti predmet dogovora između proizvođača, uvoznika i države u narednom periodu. Očekujem da Pravilnik o motornim vozilima zaživi već u provoj polovini iduće godine". Sav novac koji se slije od naplate „zelene takse“ ići će u Fond za zaštitu životne sredine. "Pravilnik, koji je predložilo Ministarstvo zaštite životne sredine, ima dva cilja. Jedan je da se spreči dosadašnje zagađenje prirode, jer su školjke od automobila bacane u reke i potoke, a antifriz i otpadno ulje prosipani u kanalizaciju", kaže on. Mitrović navodi da je drugi razlog "da se spreči prodaja rezervnih delova koji se vade iz oštećenih vozila, smanji mogućnost njihove ugradnje i preprodaje po pijacama i naravno, pobošljava bezbednost svih učesnika u saobraćaju".

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt