HRAMOVNA SLAVA

HRAMOVNA SLAVA:: Povodom praznika Sv. Preobrazenja Gospodnjeg, 19. avgusta, 2008.g. koji je hramovna slava bogomolje u Sokobanji, danas je Sokobanju, njene mestane i goste, posetio Njegovo preosvestenstvo, vladika timocki, gospodin Justin.

HRAMOVNA SLAVA
17 Avgust 2008

vladika i predsednik opstine

Povodom praznika Sv. Preobrazenja Gospodnjeg, 19. avgusta, 2008.g. koji je hramovna slava bogomolje u Sokobanji, danas je Sokobanju, njene mestane i goste, posetio Njegovo preosvestenstvo, vladika timocki, gospodin Justin.

vladika i verniciSokobanjski svestenici i vernici su vladiku docekali u porti hrama, u 08 sati pre podne, a medju prisutnima su bili i predsednik opstine Sokobanja, Dimitrije Lukic i njegov zamenik Aleksandar Milienkovic, koje je vladika Justin tog jutra upoznao i blagoslovio njih same i njihov rad na dobrobit zajednice i opstine Sokobanja.

Nakon blagosiljanja prisutnog naroda i svestenika, u hramu je sluzena sveta arhijerejska Liturgija i kao i svake godine crkva je bila premala da primi sve koji su zeleli da prisustvuju sluzbi. Na taj dan se osvecuje prvo grozdje i deli se prisutnim vernicima uz naforu, posle kropljenja osvecenom vodicom. Po zavrsetku svete Liturgije i secenja slavskog kolaca, za episkopa timockog, svestenstvo i mnogobrojni narod priredjen je rucak.

autor:

Vladimir S. Putnik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt