Hakeri napali sajt Očistimo Srbiju Vesti Soko TV

Domaći hakeri napali su juče sajt Očistimo Srbiju, koji je Ministarstvo životne sredine nedavno platilo 25.000 evra! Sajt je bio ispisan pogrdnim porukama, a nije radio oko sat i po vremena.

Hakeri napali sajt Očistimo Srbiju Vesti Soko TV
17 Februar 2011

17.02.2011. V E S T – Hakeri napali sajt Očistimo Srbiju

ocistimo srbiju sokobanja Domaći hakeri napali su juče sajt „Očistimo Srbiju", koji je Ministarstvo životne sredine nedavno platilo 25.000 evra! Sajt je bio ispisan pogrdnim porukama, a nije radio oko sat i po vremena. Direktor akcije „Očistimo Srbiju" Milan Kinđić kaže da je napad bio usmeren protiv rada Ministarstva i da su „IP adrese" (internet protokol adrese) počinilaca već predate policiji!Hakeri su na sajtu ostavili različite poruke, a jedna se odnosila na to što je sajt mnogo koštao. Sajt je bio van funkcije sat i po vremena. Ne doživljavam ovo kao napad na ideju sajta jer ako neko ima bilo šta protiv toga da zemlja bude čista, onda to nema šta da komentarišem. Mislim da je ovo napad na rad Ministarstva - kaže on.Podsetimo, Ministarstvo životne sredine je sa firmom „Logik internet" iz Niša za izradu ovog portala sklopilo ugovor u vrednosti od oko 25.000 evra. Kinđić kaže da je cena sajta bila velika jer će se preko njega voditi baza podataka o trenutnom komunalnom stanju u opštinama Srbije.- Do sada su opštine te podatke dostavljale na papiru, a od sada će oni to raditi kroz korisničko ime i lozinku. Na sreću, ove baze ne mogu biti napadnute jer se za njih koriste posebne administratorske šifre - kaže Kinđić.Međutim, Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta kaže da hakeri znaju načine da zavaraju tragove na internetu.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt