Doček 2011-te u Banjici Vesti Soko TV 15.12.2010.godine

Pripreme za doček Nove godine u Specijalnoj bolnici "Banjica" su u toku. Do sada je prodato dve trećine kapaciteta./ Učenici osmog razreda prva su generacija đaka koja će u junu naredne godine polagati završni ispit, umesto dosadašnjeg kvalifikacionog, a zbirke, iz kojih će učenici pripremati taj test, biće odštampane do kraja januara./ O dugo najavljivanim izmenama Zakona o porezu na imovinu, Vlada će se izjasniti do kraja nedelje./ Projekat "Mreža mladih za ljudska prava i toleranciju – YOUTH NET" realizuje Društvo za zaštitu i unapredjenje mentalnog zdravlja i omladine iz Niša u saradnji sa partnerskim organizacijama iz 8 gradova u Jugoistočnoj Srbiji, medju kojima je i Sokobanja.

Doček  2011-te u Banjici Vesti Soko TV 15.12.2010.godine
15 Decembar 2010

15. 12. 2010. VEST: Doček 2011-te u Banjici

Pripreme za doček Nove godine u Specijalnoj bolnici "Banjica" su u toku. Do sada je prodato dve trećine kapaciteta, što se tiče aranžmana i dočeka saznajemo od menadzera prodaje, Gorana Cene. Nadamo se da će do kraja meseca biti prodati i preostali kapaciteti, rekao je on. Za doček je kao i svake godine pripremljen interesantan program, pored bendova koji će zabavljati goste, nastupiće i trubači, a pripremljeno je i iznenadjenje za goste-džez balet. Cene su na nivou prošlogodišnjih, doček košta 4 000 dinara, 2 000 dinara je repriza. Za doček, domaća pića su neograničena, a strana su po promotivnim i pristupačnim cenama. Dvodnevni arandžman košta 11 000 dinara, dok je trodnevni 13 000 dinara, saznajemo od Gorana Cene.


15. 12. 2010. VEST: Završni ispit

Učenici osmog razreda prva su generacija đaka koja će u junu naredne godine polagati završni ispit, umesto dosadašnjeg kvalifikacionog, a zbirke, iz kojih će učenici pripremati taj test, biće odštampane do kraja januara.Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu prosvete, u pripremi su zbirke sa zadacima iz srpskog jezika i matematike, od kojih će na ispitu biti 50 odsto poznatih pitanja iz tih priručnika.Za osmake će na testu biti još 25 odsto delimično poznatih pitanja, a preostalih 25 procenata pitanja bihe nepoznato, odnosno njihovi sadržaji neće biti u zbirci.U zbirkama je oko 350 zadataka, a kako je ranije najavio ministar Žarko Obradović finalni model završnog ispita treba da bude primenjen od školske 2013/14. godine, sa potpuno nepoznatim zadacima na ispitu.Kako je najavljeno, tada bi na zavrsnom ispitu trebalo da se uvede još i kombinovani test iz predmeta istorija, geografija, biologija, fizika i hemija.Završni ispit polažu svi učenici, ne samo oni koji nastavljaju srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, s tim što nema praga znanja.To znači da su "prošli" svi koji izađu na ispit, ali će i te kako biti motivisani da reše što veći broj zadataka, jer se ispit boduje za upis u srednju školu.


15.12.2010. VEST – Zakon o porezu na imovinu

O dugo najavljivanim izmenama Zakona o porezu na imovinu, Vlada će se izjasniti do kraja nedelje. Kako saznaje RTS, veći porez na nekretnine od iduće godine plaćaće građani, dok će firme plaćati kao i ranije. Iako je najavljivan kao zakon koji će više da oporezuje vlasnike skupih nekretnina, poreski teret osetiće svi, jer se drastično umanjuju olakšice koje su do sada poresko zaduženje smanjivale i do 70 odsto. Podaci ukazuju na to da su vlasnici stanova bolji poreski obveznici od onih koji žive u vilama. Samo jedan vlasnik, tri vile na Dedinju, za porez duguje više od tri i po miliona dinara, saznaje RTS. Tržišna vrednost nekretnine neće biti, kako je najavljivano, osnovica za obračun porez


13. 12. 2010. VEST: O2, OKRUGLI STO

Projekat "Mreža mladih za ljudska prava i toleranciju – YOUTH NET" realizuje Društvo za zaštitu i unapredjenje mentalnog zdravlja i omladine iz Niša u saradnji sa partnerskim organizacijama iz 8 gradova u Jugoistočnoj Srbiji, medju kojima je i Sokobanja. Projekat je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Omladinska organizacija Sokobanja kao jedna od partnerskih organizacija, vršila je istraživanje stavova mladih o stepenu tolerancije, poštovanju ili nepoštovanju ljudskih prava, postojećim problemima i potrebama mladih u lokalnoj zajednici. Anketirani su mladi naše opštine. Od ukupnog broja anketiranih 70,1% ne zna da u našoj lokalnoj zajednici postoji kontakt osoba ili organizacija kojoj se mogu obratiti mladi sa inicijativom, a u cilju rešavanja svojih problema. Danas je u prostorijama Organizacije za lokalnu inicijativu održan okrugli sto na temu: "Promocija nevladinih organizacija i njihove uloge u gradjanskom društvu i jačanje aktivizma mladih u opštini Sokobanja".

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt