DEDA MRAZE, DEDA MRAZE...

Pretposlednji i poslednji dan, u kalendarskoj godini, rezervisani su za podelu novogodišnjih paketića dečici, kako bi im mi stariji, roditelji, staratelji, vaspitači, učitelji i nastavnici i društvo u celini, priredili radost za kraj jedne i doček Nove godine, kojoj se uvek nadamo da bude bolja od odlazeće.

DEDA MRAZE, DEDA MRAZE...
27 Decembar 2008

Pretposlednji i poslednji dan, u kalendarskoj godini, rezervisani su za podelu novogodišnjih paketića dečici, kako bi im mi stariji, roditelji, staratelji, vaspitači, učitelji i nastavnici i društvo u celini, priredili radost za kraj jedne i doček Nove godine, kojoj se uvek nadamo da bude bolja od odlazeće. Mnoge radne organizacije na teritoriji opštine Sokobanja i dečiji vrtić "Bucko", upriličili su podelu paketića deci 30. decembra, u prepodnevnim satima, a zajednički doček Deda Mraza i druženje sa večitim dedom i njegovim džakom punim poklona, organizovalo je sokobanjsko Amatersko "SB" pozorište, u atrijumu Zavičajnog muzeja, u Sokobanji, u 17 časova i po veoma hladnom vremenu okupilo se oko 250 mališana u pratnji roditelja. Glumcima, vilenjacima, sojkobanskog pozorišta moramo odati sva priznanja za animaciju i zabavu dečice i njihov uložen trud, za ovo polusatno druženje, ali Deda Mraz je više bio SMRZNUTI DEDA, nego neko ko treba da da deci priredi radost i veselje proširi i upotpuni. Ali, s obzirom da je bilo veoma hladno, da ne zamerimo mnogo Deda Mrazu na njegovoj hladnoći. Svake naredne godine, biće druga prilika da deda sa belom bradom iznađe načina da se više potrudi i dečici umnoži radost ispraćaja Stare godine. Privatno preduzeće "ADONIS", iz Sokobanje, je i ovu priredbu propratilo dostojno svom postojanju i deci su služeni topli čajevi.

U prepodnevnim satima, SO Sokobanja, službenici i odbornici, podelili su oko 500 paketića ugroženoj deci na teritoriji opštine Sokobanja i deci Romske nacionalnosti, a svečanost podele paketića je održana u velikoj sali Skupštine opštine.

Osnovci i srednjoškolci su od danas, 31. decembra, na zimskom raspustu, koji će trajati do 20. januara, 2009, godine, a potom slede novi doživljaji i proslava školske slave, Sveti Sava.

A ja, potpisnik ovih redova i pesnik, sokobanjskoj i svoj dečici u Srbiji, poklanjam jednu pesmu:

DAROVI

Istrčala dečica, pred sedog Deda Mraza,

u odrastanju je njihovom,

to ozbiljna faza.

Puna je sad ulica dečije cike i graje,

čuli su da Deda,

darove im daje,

Bonbone im baca iz malenog torbaka,

al' okice traže,

poklone iz džaka.

Daj nam, Deda, igračke da idemo kući,

čekaju nas bakini,

kolačići, vrući!

* * *

Klinci i klinceze, najbolji drugari, srećna vam Nova godina i da radosti doživite svakoga dana, ne samo onda kada su praznici i proslave u pitanju.

Vidimo se, sledeće godine, u Sokobanji!

* * *

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt