DEČIJA NEDELJA - TRKA ZA POMOĆ DECI

U okviru Dečije nedelje i ove godine OŠ Mitropolit Mihailo i Crveni krst Sokobanje, organizovali su kros osnovaca, ne samo rekreacije radi, već i u humanitarne svrhe. Kupovinom startnog broja, cena je 50,oo dinara, svaki od učenika, učesnika krosa, pomoći će svom vršnjaku ili nekom drugom detetu u nevolji.

DEČIJA NEDELJA - TRKA ZA POMOĆ DECI
5 Oktobar 2009

U okviru Dečije nedelje i ove godine OŠ "Mitropolit Mihailo" i Crveni krst Sokobanje, organizovali su kros osnovaca, ne samo rekreacije radi, već i u humanitarne svrhe. Kupovinom startnog broja, cena je 50,oo dinara, svaki od učenika, učesnika krosa, pomoći će svom vršnjaku ili nekom drugom detetu u nevolji.

Sva prikupljena novčana sredstva, od prodaje startnih brojeva, biće prenešena Crvenom krstu Sokobanje i ona će biti razdeljena ugroženoj deci na teriroriji opštine Sokobanja, saznali smo od Tanje Nikolić, zamenika direktora osnovne škole. Akciji se odazvalo oko 900 učenika od prvog do osmog razreda, a trčalo se ovoga puta na terenu stadiona "Bata Nole" na Podini.

- Deca nemaju kondicije, kompjuteri i ekrani televizora uzimaju danak, - primetila je Tanja Nikolić, nakon što je jedna od devojčica nakratko kolabirala i koju je zbrinula dežurna ekipa Doma zdravlja na stadionu.

Đorđe Ranđelović nema problema sa kondicijom i zadovoljan je što je osvojio drugo mesto u trci prvaka i kaže da mu je "za dlaku" promaklo prvo mesto.

Aktivisti Crvenog krsta Sokobanje, Milica Milenković i Ivana Vasiljević i ovaj kros su budno pratile i zadovoljne su odazivom.

Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja, 8.10.2009.g.

tekst i foto:

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt