Datumi prijemnih ispita - Vesti TV Sokobanja

Datumi prijemnih ispita :: Početkom maja biće poznato da li će, zbog štrajka prosvetnih radnika u Srbiji, polaganje male mature biti pomereno za nedelju dana. Tad će se saznati i da li će se odlaganje odnositi i na prijemne ispite za specijalizovane srednje škole i fakultete.

Datumi prijemnih ispita - Vesti TV Sokobanja
6 April 2011

06.04. 2011. VEST: Datumi prijemnih

Početkom maja biće poznato da li će, zbog štrajka prosvetnih radnika u Srbiji, polaganje male mature biti pomereno za nedelju dana. Tad će se saznati i da li će se odlaganje odnositi i na prijemne ispite za specijalizovane srednje škole i fakultete. To je za B92 potvrdio Bogoljub Lazarević, pomoćnik ministra prosvete i nauke i dodao da datum polaganja male mature još nije utvrđen, a prema ranijim planovima taj ispit je trebalo da se polaže 20. i 21. juna."Ministarstvo prosvete je iniciralo ideju da se sam završni ispit u osnovnoj školi pomeri za nekoliko dana, kako bi učenici imali vremena nešto malo više da se pripreme, a u krajnjoj liniji i kako bi škole spremno dočekale završni ispit. Sve će biti definisano uputstvom za sprovođenje završnog ispita i upisa u srednju školu, a do kraja aprila ili u prvoj nedelji maja će sve biti objavljeno i u uputstvu i u konkursu za upis učenika u srednje škole", kaže Bogoljub Lazarević. Juče je ministar prosvete Žarko Obradović rekao da će Ministarstvo inicirati pomeranje datuma održavanja male mature i prijemnih ispita za fakultete. Inače, od ove školske godine se prvi put umesto prijemnih ispita za upis u srednje škole polaže završni ispit na kraju osmog razreda - mala matura.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt