Dan zaštite ozonskog omotača - Vesti Soko TV 16.09.2010.godine

Opština Sokobanja u saradnji sa Direkcijom za urbanizam i izgradnju obeležila je Svetski dan zaštite ozonskog omotača, sadnjom dekorativnih sadnica na lokaciji parking prostora u ulici Miladina Živanovića. Danas je zasađeno 50-ak sadnica./ Omladinska organizacija-Sokobanja uskoro završava radove na projektu O2 svuda. Predlogom projekta bilo je predvidjeno da mladi sa sela pristupe izradi mini predloga u cilju realizacije ideje za lokalnu akciju./ Nacionalna koalicija za decentralizaciju sprovodi projekat "Autobus decentralizacije" koji ima za cilj da kanališe postojeću energiju i podršku decentralizaciji u Južnoj Srbiji.

Dan zaštite ozonskog omotača - Vesti Soko TV 16.09.2010.godine
16 Septembar 2010

16.09.2010. VEST – Dan zaštite ozonskog omotača

Opština Sokobanja u saradnji sa Direkcijom za urbanizam i izgradnju obeležila je Svetski dan zaštite ozonskog omotača, sadnjom dekorativnih sadnica na lokaciji parking prostora u ulici Miladina Živanovića. Danas je zasađeno 50-ak sadnica. Prema predlogu Direkcije za urbanizam i programu uređenja zelenih površina predviđena je sadnja ukupno 187 sadnica. Sadnja preostale količine sadnica biće obavljena u okrobru mesecu, po isteku vegetacione sezone i u skladu są vremenskim prilikama i to: na zelenoj površini u sklopu prostora partera kod Taš ćuprije, dopuna drvoreda u ulicama, u ul. Stevana Mokranjca, Nemanjinoj i na regionalnom putu R-121. Sredstva su obezbeđena u Budžetu opštine Sokobanja od naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine i na ovaj način želimo da ukažemo na značaj i očuvanje životne sredine s obzirom na opredeljenje ekološke opštine deklaracijom iz 1992. kao i epiteta vazdušne banje, kaže Ružica Matić, stručni saradnik na poslovima zaštite životne sredine.


16. 09. 2010. VEST: Omladinska organizacija-Sokobanja uskoro završava radove na projektu O2 svuda.

Omladinska organizacija-Sokobanja uskoro završava radove na projektu O2 svuda. Predlogom projekta bilo je predvidjeno da mladi sa sela pristupe izradi mini predloga u cilju realizacije ideje za lokalnu akciju. Od pristiglih projekata, kao najkvalitetniji ocenjen je projekat omladine Dugog Polja, koji obuhvata uredjenje školskog terena. Završetak ovog projekta očekuje se krajem sledeće nedelje, kaže Ljiljana Ivanović, predsednica Organizacije za lokalnu inicijativu. Po završetku radova, na igralištu će nastupiti KUD "Moravica" . Kao kvalitetan ocenjen je i projekat omladine Resnika. OO trenutno ovaj projekat modifikuje i prilagodjava konkursu koje je raspisalo Ministarstvo omladine i sporta preko Timočkog omladinskog centra. Ukoliko projekat bude odobren, njegova realizacija se očekuje do 20. oktobra, a realizaciju će pomoći MZ Resnik. Volonteri Omladinske organizacije trenutno rade i kampanju za projekat "Autobus Decentralizacije" u saradnji sa organizacijom PRO AKTIV iz Niša. Autobus decentralizacije biće parkiran ispred Miloševog konaka u subotu, 18. septembra u periodu od 12 do 20h. Volonteri OO-Sokobanja, učestvovaće u akciji, kaže Ljiljana Ivanović.


13.09.2010. V E S T – Autobus za decentralizaciju

Nacionalna koalicija za decentralizaciju sprovodi projekat "Autobus decentralizacije" koji ima za cilj da kanališe postojeću energiju i podršku decentralizaciji u Južnoj Srbiji. U okviru projekta će biti organizovano putovanje u 12 opština i gradova širom Južne Srbije brendiranim autobusom koji će uz promo materijale biti opremljen i da pruži internet i druge usluge građanima sa ciljem direktne komunikacije sa donosiocima odluka u Beogradu. Građani Južne Srbije, najsiromašnijeg regiona u Srbiji, koji su potpuno zanemareni od strane političke elite, moći će se tom prilikom obratiti ključnim donosiocima odluka u Srbiji i podeliti svoje probleme sa njima, stoji u saopštenju Nacionalne koalicije za decentralizaciju dostavljenom našoj redakciji. „Autobus decentralizacije” posetiće Sokobanju u subotu 18. septembra. Nacionalna koalicija za decentralizaciju poziva sve zainteresovane da se pridruže akciji są parolom: Vreme je da Beograd prestane da odlučuje o svemu.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt