DAN RUDARA - Vesti TV Sokobanja

DAN RUDARA:: Povodom Dana rudara, RMU Soko, sutra organizuje tradicionalnu proslavu u hotelu Moravica. Proslavi će pored radnika rudnika Soko prisustvovati gosti i poslovni partneri, saznajemo od direktora RMU Soko, Ilije Kneževića

DAN RUDARA - Vesti TV Sokobanja
5 Avgust 2011

05. 08. 2011. VEST: DAN RUDARA

Povodom Dana rudara, RMU “Soko”, sutra organizuje tradicionalnu proslavu u hotelu “Moravica”. Proslavi će pored radnika rudnika “Soko” prisustvovati gosti i poslovni partneri, saznajemo od direktora RMU “Soko”, Ilije Kneževića. Što se poslovanja rudnika “Soko” tiče imamo pozitivne pomake kako u proizvodnji, tako i u investicionim aktivnostima, kaže on. Krenuli su radovi na drugoj fazi otvaranja istočnog polja, gde očekujemo da za par godina nastavimo proizvodnju sa duplo većim kapacitetom, nego što će biti ove godine, objašnjava on. Nadamo se da će to biti početak i značajnoije modernizacije RMU “Soko” što će nas približiti evropskim standardima, kaže Ilija Knežević. Da bi se to ostvarilo, potrebna su znatna sredstva, ali rudnik “Soko” ima izuzetan potencijal, rezerve uglja koje su trenutno preko 50 miliona tona, a samo 10% ležišta je ispitano, što znači da rudnik ima perspektivu za narednih 100 godina i više, rekao nam je Ilija Knežević. On je iskoristio priliku da svim zaposlenima u rudniku “Soko” i rudarima u penziji čestita Dan rudara.


05. 08. 2011. VEST: TURNIR RUDNIK

Povodom 6. avgusta Dana rudara Srbije, RMU “Soko” organizovao je sportska takmičenja u 10 disciplina: Pobednik u disciplini-konopac je A smena, u streljaštvu I smena, u stonom tenisu, takodje I smena, ribolovu b smena, Plivanju, takodje B smena, pikadu A smena, u šahu, b smena i podgradjivanju A smena. Takmičenja u malom fudbalu, pikadu i pločicama su u toku. Proglašenje pobednika je sutra na svečanom ručku u hotelu “Moravica.


05. 08. 2011. VEST: 6. avgust, sindikat

Sindikat RMU “Soko” je bio veoma aktivan u proteklom periodu, saznajemo od predsednika pomenutog sindikata, Marka Crnalića. U proteklom periodu smo svi mnogo radili, praznik će poslužiti rudarima da odmore u prijatnoj atmosferi, proslave i druže se, dodaje on. Predsednik sindikata RMU “Soko”, je podsetio da je poziv rudara veoma težak, i da sindikat intenzivno radi na poboljšanju položaja rudara i iskoristio je priliku da čestita praznik svim rudarima u Srbiji, a posebno rudarima RMU “Soko” i rudarima podzemne eksploatacije. U ovoj godini uspeli smo da povećamo cenu rada, 1. januara, kao i 1. aprila, čime su rudari relativno zadovoljni rekao je Marko Crnalić. Najvažnije, a što se dogodilo ovih dana je da smo 29. jula prtedali komplet obrasce PIO zavodima i ovih dana će biti povezan radni staž za 2010. godinu, kaže Crnalić.Crnalić kaže da je postignut i sporazum da se posle refundiranja PIO Zavoda, za invalide rada isplate zaostale invalidnine, koje će najverovatnije biti isplaćene u toku avgusta.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt