Crveni krst Sokobanja sprovodi program brige o starima - Vesti Soko TV 23.11.2010.godine

Ovaj program ima 70-80 korisnika sa teritorije naše opštine. Svakog utorka od 8h vršimo proveru nivoa šećera u krvi i merenje pritiska korisnicima, kaže menadžerka razvoja Crvenog krsta, Ivana Vasiljević. / Festival lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja "Beogradska čajanka", biće otvoren sutra u Domu sindikata u Beogradu./ Isplata drugog dela oktobarskih penzija počeće u četvrtak, 25. novembra za korisnike koji primanja dobijaju preko tekućeg računa / Krizni porez na impulse u mobilnoj telefoniji biće ukinut od 1. januara iduće godine, kaže ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić./ Javno preduzeće PTT Srbije pozvalo je danas dečake i devojčice mlađe od 10 godina da učestvuju u akciji "Piši Deda Mrazu". Akcija će trajati do 13. decembra, a autori najlepših pisama upućenih Deda Mrzu dobiće nagrade, navodi se u saopštenju.

Crveni krst Sokobanja sprovodi program brige o starima - Vesti Soko TV 23.11.2010.godine
23 Novembar 2010

23. 11. 2010. VEST: Crveni krst Sokobanja sprovodi program brige o starima

Crveni krst- Sokobanja kontinuirano sprovodi program brige o starima. Ovaj program ima 70-80 korisnika sa teritorije naše opštine. Svakog utorka od 8h vršimo proveru nivoa šećera u krvi i merenje pritiska korisnicima, kaže menadžerka razvoja Crvenog krsta, Ivana Vasiljević. Ukoliko neko od korisnika ima potrebu za ovom vrstom pomoći, može doći i drugim radnim danima, dodaje ona. Program brige o starima podrazumeva i rad volontera Crvenog krsta sa korisnicima. Oni obilaze korisnike i pružaju im pomoć, odlaze u prodavnice, kupuju im lekove i pružaju druge vidove pomoći i podrške. Program brige o starima do prošle godine je finansirao španski Crveni krst. Kada je program izgubio ovu finansijsku podršku imali smo velike teškoće u radu, kaže Ivana Vasiljević. Ipak Crveni krst je uspeo da iz svojih sredstava nastavi sa programom. Bilo je poteškoća, ali jedino mi na teritoriji opštine Sokobanja pružamo ovu vrstu pomoći, tako da i dalje izlazimo u susret našim korisnicima, objašnjava Ivana Vasiljević.


23. 11. 2010. VEST: Beogradska čajanka

Festival lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja "Beogradska čajanka", biće otvoren sutra u Domu sindikata u Beogradu. Festival organizuju Udruženje za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov" i Film pablik art-Niš. Festival jednim delom finansira USAID, a ostali troškovi biće pokriveni članarinama Udruženja za lekovito bilje. Ideja festivala je da se u Beogradu prezentuju proizvodi od lekovitog bilja Jugoistočne Srbije, kaže predsednik Udruženja "dr Jovan Tucakov", direktor preduzeća "Adonis", Nebojša Stanojević. Osim članova udruženja iz Jugoistočne Srbije, proizvode će prikazati i proizvodjaći iz Loznice, Užica, Republike Srpske, Ruda i Sokolca, kaže Stanojević. Osim proizvoda od lekovitog bilja, na sajmu će biti izloženi i proizvodi od meda. Očekujemo veliki broj posetilaca na otvaranju u Domu sindikata, kaže Stanojević. Festival će trajati do kraja nedelje, dok će u subotu početi Sajam hrane i pića na Beogradskom sajmu, tako da će Udruženje "dr Jovan Tucakov", nastupiti i na ovom sajmu.


23.11.2010. V E S T – Isplata penzija

Isplata drugog dela oktobarskih penzija počeće u četvrtak, 25. novembra za korisnike koji primanja dobijaju preko tekućeg računa, najavljeno je iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO). Isplata penzija na kućne adrese počeće dan kasnije 26. novembra i trajaće pet radnih dana, rečeno je u PIO fondu. Isplata penzija u četvrtak počinje za više od 1,3 miliona korisnika iz kategorije zaposlenih. Prosečno primanje te kategorije penzionera je oko 21.700 dinara, a najniža penzija iznosi 11.000 dinara.


23.11.2010. V E S T – Ukidanje poreza na mobilne

Krizni porez na impulse u mobilnoj telefoniji biće ukinut od 1. januara iduće godine, kaže ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić. Ona je, istovremeno, izrazila očekivanje da će to uticati na smanjenje cena te usluge za 10 odsto, koliko je i iznosio porez. "U budžetu za iduću godinu nisu planirani prihodi od dodatnog oporezivanja za mobilnu telefoniju, koji je bio privremena antikrizna mera", rekla je Matić. Ukidanje tog poreza će, prema njenoj oceni, značiti boljitak za operatere, sektor telekomunikacija i građane. "Građani će plaćati jeftinije usluge, a operateri će moći više da investiraju i uvedu nove usluge i tako podižu kvalitet mobile telefonije", navela je Matić.


23.11.2010. V E S T – Pišite Deda Mrazu

Javno preduzeće PTT Srbije pozvalo je danas dečake i devojčice mlađe od 10 godina da učestvuju u akciji "Piši Deda Mrazu". Akcija će trajati do 13. decembra, a autori najlepših pisama upućenih Deda Mrzu dobiće nagrade, navodi se u saopštenju. Deda Mrazu mogu da pišu pojedinci ili čitava odeljenja ili vaspitne grupe, a na svakom radu treba obavezno napisati ime i prezime autora, adresu, godinu rođenja i broj telefona. Adresa za slanje pisama je "Za akciju - Piši Deda Mrazu", poštanski fah 900, 11000 Beograd.


23.11.2010. VEST – Opštinska liga

Poslednje kolo Opštinske fudbalske lige odigrano je za vikend. Prvo mesto i jesenju titulu Opštinske lige Sokobanja osvojio je FK „Omladinac“ iz Blendije sa 26 bodova, i opravdao epitet najboljeg tima ove sezone osvojivši prvenstvo bez ijednog poraza. Drugo i treće mesto zauzimaju Mladost iz Resnika i Bukovik iz Vrbovca sa 24 boda. Na poslednjem mestu nalazi se Jedinstvo iz Mužinca sa 3 boda.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt