BOING BOING

BOING BOING:: Amatersko SB pozoriste iz Sokobanje, je u utorak 05.avgusta 2008.godine, u prepunoj sali bioskopa Moravica premijerno izvelo komediju Boing Boing. Premijera je najavljena pre deset dana i izazvala je veliko interesovanje mestana, ali i gostiju Sokobanje i na dan premijere trazila se karta vise.

BOING BOING
1 Avgust 2008

Amatersko SB pozoriste iz Sokobanje, je u utorak 05.avgusta 2008.godine, u prepunoj sali bioskopa Moravica premijerno izvelo komediju "Boing Boing". Premijera je najavljena pre deset dana i izazvala je veliko interesovanje mestana, ali i gostiju Sokobanje i na dan premijere trazila se karta vise. Stotinak posetilaca je u salu bioskopa, pred sam pocetak predstave, pusteno u salu da stoji.

Vec nakon prvih dijaloga glumaca-amatera, uocilo se da ce radnja komedije biti uzbudljiva, zabavna, sa dosta izvornog, narodnog humora i da ce publika biti i vidom i sluhom prikovana za scenu i glumce na njoj.

Glavni lik u komediji je Dragan, Srbin koji zivi u Parizu i istovremeno ima tri verenice, koje ne znaju jedna za drugu. Sve tri su stjuardese i u njegovom stanu se smenjuju. Dragan, za svaki slucaj, osim tri verenice, ima i rezervnu ljubavnicu u Srbiji. U Draganov zivot i stan nenadano se useljava prijatelj iz Srbije, Ljubisa i zaplet u komediji postaje sve uzbudljiviji i komicniji.

Vodja amaterskog SB pozorista iz Sokobanje i reziser svih predstava koje su do sada izveli, Mira Milenkovic, profesor knjizevnosti u sokobanjskoj srednjoj skoli, je ovom postavkom briljirala i pokazala da njeni napori za postojanje i opstajanje sokobanjske glumacke scene nisu uzaludni, vec opravdani i da ima buducnost.

Glumacka ekipa amaterskog "SB" pozorista iz Sokobanje, je sjajno odigrala predstavu, koju je po tekstu Marka Romaletija, postavila i rezirala Mira Milenkovic. Ona je uradila i adaptaciju scenarija, a takodje i scenografiju, a odlicni glumci su: Jankovic Vladimir (Dragisa), Milos Mladenovic (Ljubisa), Gordana Mijalkovic (Zaklin), Ana Veljkovic (Judit), Vesna Krstic (Zanet), Dragica Lazic (Smilja) i Marija Milenkovic (rezervna verenica).

Pripreme i probe trajale su nesto vise od cetiri meseca, jer su glumci, uglavnom, u radnom odnosu i radilo se tri puta nedeljno. Dva dana nakon premijere u Sokobanji, pozorisna predstava je izvedena u Bugarskoj, u Vrsecu, na dan opstine.

- Lepo smo primljeni u Vrsecu, odlicno smo se proveli, ali imam utisak da nas nisu najbolje razumeli, - kaze Mira Milenkovic.

Od buducih planova, pored lutkarskog pozorista koje cesto prikazuje predstave za najmladje, od oktobra se krece sa pripremama za decje, omladinsko i seniorsko pozoriste, a prve predstave ce biti izvedene tokom 2009. godine. U prostorijama SB pozorista, skoro svakog vikenda radi RODJENDAONICA, sa programom glumaca i ucescem dece koja slave rodjendan.

Mira Milenkovic napominje da od SO Sokobanja imaju veliku pomoc i podrsku, a takodje i od sponzora, sokobanjskih privrednika i da bez te pomoci sve ovo sto rade ne bi uspelo. Gospodja Mira poziva sve koji su zainteresovani i imaju talenta za glumu, da dodju u amatersko SB pozoriste, jer je praksa da sa svakom novom predstavom imaju i neko novo lice. Dakle, buduci glumci, prihvatite izazov i oprobajte se na daskama amaterskog pozorista. Mnogi velikani srpskog glumista, ali i svetskog, tako su zapoceli uspesne karijere i stekli slavu. Vidimo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt