Badnji dan - Vesti Soko TV 05.01.2010.godine

Badnji dan, dan kojim se završava četrdesetodnevni post, uoči Božića, praznika Rođenja Isusa Hrista i najradosnijeg događaja za hrišćanski svet. U duhu naše vere, povodom najradosnijeg praznika rođenja gospoda spasitelja našeg Isusa Hrista mi ćemo kao i svake godine obeležiti ovaj praznik najsvečanije što je moguće

Badnji dan - Vesti Soko TV 05.01.2010.godine
5 Januar 2011

05.01.2011. VEST – Badnji dan

bozicSutra je Badnji dan, dan kojim se završava četrdesetodnevni post, uoči Božića, praznika Rođenja Isusa Hrista i najradosnijeg događaja za hrišćanski svet. U duhu naše vere, povodom najradosnijeg praznika rođenja gospoda spasitelja našeg Isusa Hrista mi ćemo kao i svake godine obeležiti ovaj praznik najsvečanije što je moguće, kaže protonamesnik Ilija Čupić. U skladu sa tradicijom, sutra oko 6 časova na sam Badnji dan, sokobanjska crkva organizuje sečenje badnjaka pored Šarbanovačkog puta. U popodnevnim časovima ispred sabornog hrama Sv. Preobraženja služiće se večernje bogosluženje sa osvećenjem i nalaganjem badnjaka. Na sam dan Božića u 5 časova služiće se sveta liturgija. Nakon ove liturgije služiće se božićno večernje bogosluženje u 16 i 30. Drugog i trećeg dana Božića u 8 časova i 30 minuta služiće se Sveta liturgija , a u 16 časova i 30 minuta večernje Bogosluženje. U svim hramovima u našoj Opštini sutra će biti organizovano sečenje Badnjaka i služiće se bogosluženja, tokom najradosnijeg hrišćanskog praznika.


05.01.2011. V E S T – Akcije

Do kraja ovog meseca moći će da se unovče vrednosne hartije Aerodroma i Akcionarskog fonda, a kasnije i ”Telekoma” i EPS. U januaru će moći da se unovče vrednosne akcije Aerodroma “Nikola Tesla” i Akcionarskog fonda u ukupnoj vrednosti od 4.450 dinara. Agencija za privatizaciju ubrzano radi na pripremama za podelu besplatnih akcija Aerodroma i Akcionarskog fonda građanima, i očekujemo da će ova podela moći da se sprovede do kraja meseca - kažu u Agenciji za privatizaciju. - Svaki građanin će dobiti po jednu akciju Aerodroma, čija je nominalna vrednost procenjena na 600 dinara. Dobiće i po sedam akcija Akcionarskog fonda, a svaka je procenjena na 550 dinara. Plan je da trgovanje ovim akcijama na berzi bude moguće već u februaru.Kada je reč o proceduri podele ovih besplatnih akcija, građani sada ne moraju da odlaze u pošte po potvrde niti da otvaraju nove račune - automatski će postati vlasnici novih akcija. U poštu mogu da odu kada žele da daju nalog za prodaju. Tada novac leže na račun koji su prijavili ili otvorili prilikom registracije za prve besplatne akcije.- Akcije “Telekoma Srbije” će dobiti po završetku prodaje većinskog paketa, što znači u prvoj polovini 2011, dok bi akcije za EPS mogli da očekuju do kraja godine - kažu u Agenciji za privatizaciju.


05.01.2011. V E S T – Mala matura

Učenici osmih razreda ove godine će prvi put polagati završni ispit - malu maturu, koja se neće mnogo razlikovati od dosadašnjih kvalifikacionih ispita za upis u srednju školu."Zbirke zadataka za pripremu polaganja male mature biće objavljene do kraja januara, a sprema ih Prosvetni pregled", kazao je agenciji Beta državni sekretar u Ministarstvu prosvete Želimir Popov. On je napomenuo da će kao i do sada, na kraju školske godine osmaci polagati testove iz srpskog jezika i matematike, a zbirke zadatka za pripremu polaganja biće objavljene do kraja prvog polugodišta. Pomoćnik ministra prosvete je precizirao da će ove školske godine na testovima iz srpskog jezika i matematike osmaci imati 50 odsto potpuno poznatih zadataka, 25 odsto delimično poznatih i 25 odsto nepoznatih zadataka. Na testovima iz srpskog jezika i matematike do školske 2013/2014. godine postepeno će se povećavati broj zadataka koji đacima neće biti prethodno poznati iz pripremnih zbirki. Popov je dodao i da će se završni ispit vrednovati prilikom upisa u srednje škole, a od ukupno 100 poena, 40 će nositi mala matura, a 60 uspeh đaka tokom osnovnog školovanja. "Malu maturu polagaće svi učenici bez obzira da li žele da nastave školovanje ili ne", kazao je pomoćnik ministra prosvete.


05.11. 2011. VEST : ETNOS

etnosProjekat o angažovanju žena sa sela za rad u Etnološkoj rarionici "Etnos" podržalo je Ministarstvo Poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Dobili smo rešenje ministarstva, Uprave za agrarno plaćanje,kojim je prihvaćen ovaj projekat kojim smo dobili sredstva u iznosu od 791 000din i angažovaćemo 5 žena sa sela za obuku u izradi predmeta domaće radinosti, kaže predsednici Upravnog odbora Etnološke radionice "Etnos", Nade Stojković. Projekat će trajati 6 meseci, a cilj nam je da i nakon toga te žene nastave da izradjuju predmete domaće radinosti i da ujedno na taj način dopunjuju kućni budžet, dodala je ona.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt