Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Sokobanji Vesti Soko TV 11.01.2011.godine

Zimska kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi koju sprovodi Institut za transfuziju krvi Srbije, a u koju je uključeno 46 gradova, počeće u Sokobanji, 18. januara akcijom dobrovoljnog davalaštva. Akcija će biti održana u sokobanjskom Domu zdravlja u terminu od 8 do 15h.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Sokobanji Vesti Soko TV 11.01.2011.godine
11 Januar 2011

11. 01. 2011. VEST - Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Sokobanji

Zimska kampanja dobrovoljnog davalaštva krvi koju sprovodi Institut za transfuziju krvi Srbije, a u koju je uključeno 46 gradova, počeće u Sokobanji, 18. januara akcijom dobrovoljnog davalaštva. Akcija će biti održana u sokobanjskom Domu zdravlja u terminu od 8 do 15h. U zimskom periodu, u januaru je smanjen priliv krvi, a povećana je potrošnja i zbog toga smo organizovali zimsku kampanju, kao što organizujemo i letnju kampanju, a otvaramo je sa Sokobanjom, kao najuspešnijim gradom na teritoriji naše države, kaže stručni saradnik u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Goran Suborić:

11. 01. 2011. VEST: SEDNICA SPS

Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije, tradicionalno u poslednjih nekoliko godina svečano obeležava početak Nove godine, 13. januara, na dan uoči pravoslavne Nove godine. Ove godine, Nova godina biće obeležena radno-svečanom sednicom, koja će se održati u prostorijama Opštinskog odbora stranke, sa početkom u 12h, saznajemo od sekretara OO SPS-a, Zorana Šujice. Na radno svečanoj sednici u proširenom sastavu, sa predstavnicima mesnih odbora, biće donete odredjene odluke koje proističu iz zaključaka Kongresa stranke, a vezano za izbore u partiji na svim nivoima koji će se održati u roku od 6 meseci od održavanja kongresa, kaže Šujica. Zoran Šujica je iskoristio priliku da svim gradjanima opštine Sokobanja čestita Novogodišnje praznike.

11.01.2011. V E S T – Prevara mobilnim

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je danas sve korisnike mobilnih telefona da ne odgovaraju na propuštene pozive sa nepoznatih brojeva, jer mogu postati žrtve kriminalaca i napraviti velike telefonske račune. Ukoliko građani na mobilnom telefonu primete propušten poziv sa brojeva koji počinju sa +39,+390, +391, + 392, +393, +394 i tako dalje, ne treba da ih zovu, jer verovatno neće moći da prekinu poziv i napraviće ogroman trošak na računu, saopšteno je iz MUP-a. Jedan od prevarenih građana izgubio je oko 2.000. evra odgovarajući na propušten poziv sa navedenih brojeva, dodaje se u saopštenju. Sve češće se dešava da korisnik mobilnog telefona dobije, u nekom trenutku, propušteni poziv, a da pri tom telefon stvarno nije ni zvonio. U tom slučaju, MUP savetuje da se odmah obriše propušteni poziv sa nepoznatog broja, pošto je to jedini način da korisnik ne postane žrtva kriminalaca. Slične kriminalne radnje uveliko se dešavaju u Evropi, a brojne prijave MUP-u potvrđuju da se iz dana u dan povećava broj ljudi u Srbiji koji odgovara na ovakve pozive i stavlja sebe u finansijske probleme, navedeno je u saopštenju.

11.01.2011. V E S T – Skuplje cigarete

Cigarete kompanije "Britiš american tobako" (British American Tobacco - BAT) od danas su više za između pet i 20 dinara po paklici, saopštila je ta kompanija.Nova cena kutije cigareta "Vajsroj ful" je nakon poskupljenja 90, umesto dosadašnjih 85 dinara, dok "Vajsroj čarkoul" košta 100 dinara, umesto 90. "Pal Mal"je skuplji za deset dinara i košta 120 dinara, a "Laki strajk" (LUCKY STRIKE) 20 dinara i umesto 130, staje 150 dinara. "Lord" i "Pjer Karden", "Vog" , "Kent" poskupeli su za 20 dinara i umseto 150 koštaju 170 dinara, dok će "Danhil" (DUNHILL) poskupeti sa 170 na 190 dinara. Poskupljenjecigareta kompanije Britiš amerikan tobako rezultat je promena u poslovnom okruženju, prvenstveno povećanja akciza na cigarete, koje je stupilo na snagu 1. januara, piše u saopštenju .

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt