eSokobanja.rs

Zavičajni muzej u Sokobanji priredio je prijatno iznenađenje, gostima i meštanima Banje pod Ozrenom, postavkom samostalne izložbe Suzane Mitić, slikarke iz Leskovca. Suzana već četiri-pet sezona izlaže svoje radove u Sokobanji i kaže da je zadovoljna, jer su njene izložbe prodajnog karaktera.

Suzana MitićZavičajni muzej u Sokobanji priredio je prijatno iznenađenje, gostima i meštanima Banje pod Ozrenom, postavkom samostalne izložbe Suzane Mitić, slikarke iz Leskovca. Suzana već četiri-pet sezona izlaže svoje radove u Sokobanji i kaže da je zadovoljna, jer su njene izložbe prodajnog karaktera.
     Slikarski svet Suzane Mitić sačinjen je od svojevrsnih putopisa zabeleženih bojom i linijom. Ona na svoja platna prenosi i svoja snoviđenja i svoj imaginarni svet. Njeni akvareli i ulja odišu poetikom koja je proizvod sopstvenog rukopisa. U građenje svojih slika ona unosi svoje emocije i doživljaje pred prirodom. Suzana radi marljivo, slika mnogo i najčešće tematski srodnim serijama radova: pejzaži, motivi starog Leskovca, verske motive, stilizacije i snoviđenja, koja odišu trajanjem i dahom večnosti.
Izložba Suzane Mitić     Do sada je samostalno izlagala oko petnaest puta, a učesnik je mnogih slikarskih kolonija i grupnih izložbi širom Srbije. Po zanimanju je prosvetni radnik, slika od svoje petnaeste godine, a sve češće napiše i pokoju pesmu.
     Izložbu u Sokobanji otvorio je Hranimir Milojković, književnik, sa par prigodnih rečenica, naglasivši da on nije slikar niti kritičar, ali da mu se Suzanini radovi dopadaju i poželeo joj da i ova izložba bude uspešna kao i prethodne u Sokobanji.
     Suzanine slike će u Zavičajnom muzeju biti postavljene do 25. jula, 2009. godine i ako se spremate za put u Sokobanju, ili ste već ovde, ne propustite priliku da pogledate njene slike.
     Vidimo se u Sokobanji!

Sokobanja,
22.07.2009.g.
tekst i foto:
V.S. Putnik