eSokobanja.rs

Vanredna situacija:: Zbog nevremena koje je zahvatilo sokobanjsku opštinu od danas je na snazi Odluka o proglašenju vanredne situacije. U cilju sprečavanja daljeg lošeg razvoja događaja alarmirane su sve nadležne službe na teritoriji naše opštine

03.02.2012. VEST - Vanredna situacija

vanredno situacija  Zbog nevremena koje je zahvatilo sokobanjsku opštinu od danas je na snazi Odluka o proglašenju vanredne situacije. U cilju sprečavanja daljeg lošeg razvoja događaja alarmirane su sve nadležne službe na teritoriji naše opštine i u stanju su pripravnosti. Ekipa RTV Sokobanja obišla je danas selo Bogdinac gde je u toku bilo raščišćavanje prilaza selu. U razgovoru sa potpredsednikom opštine Sokobanja Bobanom Ilićem saznali smo da se ekipe Direkcije za urbanizam i izgradnju, koje su nadležne za održavanje lokalnih puteva, nalaze na terenu. Ilić je rekao da je kritično stanje u zapadnom delu opštine, dok je nešto bolja situacija u delu sokobanjske koji gravitira ka Knjaževcu. Održavanje puteva je redovno, biće dežurnih ekipa, a ukoliko bude potrebno, biće angažovana i privatna preduzeća sa svojom mehanizacijom za raščišćavanje snežnih nanosa.


03. 02. 2012. VEST: VODOSNABDEVANJE

Vodosnabdevanje u Sokobanji je otežano zbog niskih temperatura. Zbog velikog mraza smanjen je kapacitet izvorišta, a takodje postoji i problem sa isključenjem struje na izvorištu Lepterija od strane Elektodistribucije zbog kvarova na mreži. On kaže da to dosta komplikuje situaciju zato što postrojenja koja postoje u JKP "Napredak" nisu predvidjena za rad u ovakvim vremenskim uslovima. Smanjen je kapacitet, pa zbog toga nastaje problem u vodosnabdevanju u višim zonama, a problema će biti dok god su temperature niske. Mi činimo sve što je u našoj moći da vodosnabdevanje bude što urednije u ovakvim vremenskim uslovima, rekao je Drljača i zamolio je gradjane da budu strpljivi. Kada se poboljšaju vremenske prilike, više neće biti ovakvih problema u vodosnabdevanju, kaže direktor JKP "Napredak".03.02.2012. VEST – Izvoženje smeća

Kako su nas obavestili iz JKP Napredak, zbog niskih temperatura hidraulika na kamionima za izvoženje smeća ne radi, tako da neće biti izvoženja smeća do daljnjeg.


03.02.2012. VEST – STANJE NA PUTEVIMA


Kako saznajemo od Bojana Todosijevića, nadzornog organa za zimsko održavanje lokalnih puteva Direkcije za urbanizam i izgradnju, stanje na lokalnim putevima u našoj opštini je teško. Putni pravac prema Radenkovcu neprohodan je već dva dana, dok su ostali teško prohodni, sa povremenim zastojima u saobraćaju. Najteža situacija je na putnim pravcima prema Trgovištu i Šarbanovcu, gde snežni nanosi prave velike probleme. Prohodna je samo jedna traka, a mimoilaženje vozila je jako teško. Put prema Rujevici je sužen, saobraćaj je otežan, kao i na putevima prema Belom Potoku i Resniku. Situacija u gornjim selima je nešto bolja, obzorom da nema snežnih nanosa, ali ima ugaženog snega, i kretanje je moguće samo sa zimskom opremom.

03.02.2012. VEST – STANJE NA PUTEVIMA

Svi putni pravci se čiste, a akcenat je stavljen na Trgovište, Šarbanovac, Beli potok i Resnik kako bi se sprečilo zatvaranje saobraćaja u potpunosti. Snega ima u gradu, 2 vozila kruže non stop, a čišćenje ulica otežavaju parkirana vozila. Ekipe su na terenu, čine sve što je u njihovoj moći, ali zbog niskih temperatura imaju problema sa mehanizacijom. Prema vremenskim prognozama sneg bi trebalo da prestane u nedelju ujutru, ali se novi sneg još većeg intenziteta očekuje već u ponedeljak. Iz Direkcije za urbanizam i izgradnju savetuju gradjanima upotrebu zimske opreme i lanaca, kao i da ne polaze na bilo kakav put bez preke potrebe.