eSokobanja.rs

Vakcina protiv sezonskog gripa:: Sokobanjski Dom zdravlja juce je preuzeo 800 doza vakcina protiv sezonskog gripa, saznajemo od direktora Doma zdravlja Slaviše Antonijević. Vakcinacija za sve zainteresovane građane počeće u ponedeljak 31

31.10.2011. V E S T – Vakcina

vakcine

Vakcinacija protiv sezonskog gripa počela je danas u sokobanjskom Domu zdravlja. U toku prepodneva 70-ak pacijenata primilo je vakcinu, a po 50 doza poslato je ambulantama u Jošanici i Čitluku. U toku sutrašnjeg dana biće poslato 50 doza i ambulanti u Mužincu. Vakcinu protiv sezonskog gripa trebalo bi da prime hronični bolesnici, deca, trudnice i stariji od 65 godina. Sokobanjski Dom zdravlja organizuje vakcinaciju nepokretnih osoba, preko službe kućnog lečenja. Potrebno je da staraoci nepokretnih osoba donesu zdravstvenu knjižicu nepokretnog lica ili zakažu vakcinaciju telefonom. Ove godine Dom zdravlja u Sokobanji preuzeo je 800 doza vakcina, a vakcinacija se obavlja u prostorijama ATD službe svakog radnog dana u periodu od 8 do 13 časova.


27.10.2011. V E S T – Vakcina

  Sokobanjski Dom zdravlja juce je preuzeo 800 doza vakcina protiv sezonskog gripa, saznajemo od direktora Doma zdravlja Slaviše Antonijević. Vakcinacija za sve zainteresovane građane počeće u ponedeljak 31. oktobra u prostorijama ATD službe i vršiće se svakog radnog dana od 8 do 14 časova Sastav vakcine u sezoni 2011/2012 isti je kao i prethodne godine i sadrži zaštitu od tri tipa virusa - tipa A H1N1 kalifornija, tipa A H3N2 pert i tipa B brizbejn. Direktor Antonijević se nada da će odziv građana ove godine biti nešto veći nego prošle godine i dodao da vakcinu treba da prime svi građani , a posebno deca, straiji od 65 godina, trudnice i oboleli od hroničnih bolesti. U isturenim zdravstvenim stanicama u Jošanici, Mužincu i Čitluku, meštani zainteresovani da prime vakcinu mogu da se jave lekaru koji će ih evidentirati i oni će vakcinu primiti u pomenutim selima. Nepokretne osobe koje žele da prime vakcinu potrebno je da se jave službi kućnog lečenja koja će prikupljati podatke o zainteresovanim građanima a zatim se organizuje podela vakcina na terenu dodaje Antonijević.