eSokobanja.rs

Trka za srećnije detinjstvo, tradicionalni kros Crvenog krsta održaće se ove godine u okviru Dečje nedelje, u četvrtak 6. oktobra sa početkom u 12 časova na stadionu Bata Nole na Podini

06.09.2011. VEST – Kros

Trka za sre�nije detinjstvo

Trka za srećnije detinjstvo, tradicionalni kros Crvenog krsta održana je danas u okviru Dečije nedelje na stadionu Bata Nole na Podini. U trci su učestvovali đaci osnovne škole Mitropolit Mihajlo i sokobanjski srednjoškolci. Ova trka je organizovana i u područnim školama U Mužincu i Vrelu. Sokobanjski školarci su pokazali izuzetno interesovanje za trku čime su dali doprinos srećnijem detinjstvu svojih siromašnih drugova. 

 

 

 

 


03.10.2011. VEST – Trka za srećnije detinjstvo

  Trka za srećnije detinjstvo, tradicionalni kros Crvenog krsta održaće se ove godine u okviru Dečje nedelje, u četvrtak 6. oktobra sa početkom u 12 časova na stadionu "Bata Nole" na Podini. Okupljenje ispred OŠ biće u 11 i 30 a ulice od škole do Podine biće obezbedjene za učenike koji će učestvovati u krosu. Osnovci će se trkati podeljeni po odeljenjima i posebno devojčice i dečaci. Po završetku trke, po prvi put biće organizovana i trka za srednjoškolce. Novina ove godine je i ta što će nakon srednjoškolaca priliku da učestvuju u trci imati i svi odrasli koji budu prisutni na stadionu. Tra za srećnije detinjstvo biće organizovana i u područnim čkolama u Mužincu i Vrelu. Startni brojevi po simboličnoj ceni od 50 dinara prodavaće se kod učiteljica u nižim razredima i nastavnika fizičkog vaspitanja u višim razredima. Volonteri CK prodavaće brojeve u holu OŠ i u sali za fizičko kao i na samoj trci. Sredstva prikupljena na ovaj način namenjena su za socijalno i materijalno ugrožene učenike koji pohadjaju školu na teritoriji opština Sokobanja.