eSokobanja.rs

TRKA 4 elementa u Sokobanji:: 4 elements trka predstavlja najtežu sportsku bitku u istoriji outdoor sportova, a održaće se u Sokobanji 22. avgusta, u organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije, u saradnji sa PD Oštra Čuka, Opštinom Sokobanja i OTKS Sokobanja

19.08.2011. VEST – 4 elementa

trka 4 elemanta sokobanja23.08.2011. VEST – Four elements trka

“Four elements” trka koja predstavlja najtežu sportsku bitku u istoriji outdoor sportova,po prvi put je održana u Sokobanji, u organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije, a u saradnji sa PD “Oštra Čuka”, Opštinom Sokobanja i OTKS. Učestvovalo je 5 timova od kojih je jedan bio strani, saznajemo od predsednika PD”Oštra Čuka” Mladena Antića. Svaki tim sastojao se od pet različitih sportskih individualaca: Trkač -maratonac, paraglajderista, plivač, kajakaš i mauntinbajker i svaki od njih takmičio se u svom elementu, dodaje Antić. Prema njegovim rečima sve je proteklo u najboljem redu, takmičari su oduševljeni stazama, a u planu je da sledeće godine manifestacija bude još masovnija.


 „4 elements“ trka predstavlja najtežu sportsku bitku u istoriji outdoor sportova, a održaće se u Sokobanji 22. avgusta, u organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije, u saradnji sa PD „Oštra Čuka“, Opštinom Sokobanja i OTKS Sokobanja. Svaki tim se sastoji od pet različitih sportskih individualaca. Trkač-maratonac, paraglajderista, plivač, kajakaš i mauntinbajker, i svaki od njih se takmiči u svom elementu. Postoje dve vrste plasmana, generalni (ekipni) i po sportovima (individualni). Lokacije održavanja manifestacije su planina Rtanj i Bovansko jezero. Takmičenje je zatvorenog tipa, dosad je prijavljeno pet timova od kojih je jedan strani. Organizator odlučuje koji tim će proći testove i dobiti zeleno svetlo za učešće.