Svetosavske svečanosti - Vesti Soko TV 20.01.2011.godine

Devetnaeste Svetosavske svečanosti, u organizaciji Dobrotvornog društva Sveti Sava biće održane od 25. do 27. januara. Obeležavanje Svetosavskih svečanosti počinje u utorak 25 januara u hotelu Zdravljak svečanom Svetosavskom akademijom u 19 časova.

Svetosavske svečanosti - Vesti Soko TV 20.01.2011.godine
20 Januar 2011

20.01.2011. VEST – Svetosavske svečanosti

Devetnaeste Svetosavske svečanosti, u organizaciji Dobrotvornog društva „Sveti Sava“ biće održane od 25. do 27. januara. Obeležavanje Svetosavskih svečanosti počinje u utorak 25 januara u hotelu „Zdravljak“ svečanom Svetosavskom akademijom u 19 časova. U programu će učestvovati: Veliki orkestar škole za muzičke talente iz Ćuprije, glumac Aleksandar Dunjić i hor OŠ „Mitropolit Mihailo“. U sredu, na sam dan Svetog Save, po tradiciji, biće održana liturgija u Crkvi Sv. Preobraženja sa početkom u 8 časova. U Predškolskoj ustanovi „Bucko“ u 10 časova biće održana priredba „Sveti Sava“, rezanje svetosavskog kolača biće obavljeno u zgradi stare škole u 10 i 30 a u Srednjoj školi „Branislav Nušić“ sa početkom u 11 i 30.


20.01.2011. V E S T – Legalizacija

Vlasnici nelegalnih nekretnina do 100 m2 već od februara za legalizaciju plaćaće mesečno 487 dinara u prve četiri godine i preostalih 16 godina svega 13 dinara. To će im biti omogućeno na osnovu izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji koje je predstavio Ministar životne sredine Oliver Dulić. On je rekao i da potpuno besplatna legalizacija nije bila moguća jer je protivustavna. Dulić je predstavljajući dopune i izmene zakona koje bi trebalo da se po hitnom postupku da se nađu u parlamentu već u februaru, rekao da će vlasnici bespravno izgrađenih porodičnih kuća i stanova do 100 metara kvadratnih imati popust do 99 odsto za legalizaciju, odnosno za 25 kvadrata po članu domaćinstva. On je kazao da će oni imati i umanjenje od 60 odsto za sledećih 100 metara kvadratnih u istom objektu kada su ispunjeni socijalni uslovi. Popusti ne važe za objekte izgrađene u prvoj i ekstra zoni i ispunjenje socijalnih uslova podrazumeva podnošenje dva dokumenta - da su građani bespravnom gradnjom trajno rešavali stambeno pitanje i drugim dokumentom dokazuju da najmanje dve godine imaju boravište na adresi na kojoj se objekti nalaze i nemaju druge nepokretnosti na teritoriji te opštine. Ministar je kazao da je omogućena najjeftinija moguća legalizacija i mogućost plaćanja na rok do 20 godina i da građani više neće moći da se pravdaju da ne mogu da je plate. On je naveo da će biti omogućen i popust od 60 odsto na prvih 100 kvadrata kada građani ne ispunjavaju socijalne uslove.


20. 01. 2011. VEST: AKCIONAR

Udruženje građana za zaštitu i ostvarivanje akcionarskih prava „Akcionar" je nevladino i neprofitno udruženje osnovano radi edukacije, obaveštavanja, zaštite i ostvarivanja prava građana koji su vlasnici akcija stečenih besplatnom podelom. Udruženje preduzima aktivnosti na formiranju zajedničkog paketa akcija NIS-a, Telekoma, Aerodroma Nikola Tesla i Elektroprivrede Srbije, i poziva građane da se priključe Udruženju radi zajedničke prodaje akcija. Ovo udruženje je letos promovisalo svoje aktivnosti i u Sokobanji. Krajnji cilj Udruženja je postizanje maksimalne prodajne cene akcija, kaže advokat udruženja Aleksandar Stanimirović. Udruženje nastavlja kampanju, a gradjani sve informacije o aktivnostima udruženja kao i mogućnostima pristupanja u članstvo mogu saznati putem veb sajta: www.akcionar.rs. Advokat Stanimirović kaže da će poslovanje NIS-a u budućem periodu biti sve bolje. Smatramo da je ovo perspektivan biznis koji će doneti profit kompaniji, odnosno akcionarima i očekujemo rast vrednosti akcija na berzi, ali ne za mesec ili dva, vec u dužem roku, objašnjava advokat Stanimirović.


20.01.2011. VEST – Poskupljenje

U ovoj godini najveći izazov, što se tiče inflacije, biće šokovi kod cena hrane i energenata, kao i da cene pod kontrolom države budu u okviru dogovorenog rasta, rekao je Dejan Šoškić, guverner Narodne banke Srbije. Visok nivo inflacije u Srbiji, kako kaže guverner, zadržaće se još nekoliko meseci. Šoškić je na konferenciji za novinare precizirao da se u toku prvog tromesečja očekuje nastavak rasta međugodišnje inflacije, njeno zadržavanje na visokom nivou i u drugom tromesečju, a u drugoj polovini godine značajniji pad inflacije. Kako je najavio guverner, u narednih šest meseci ostaće olakšice manjeg izdvajanja devizne obavezne rezerve za banke koje budu odobravale subvencionisane kredite. Olakšica će se odnositi na subvencionisane kredite za likvidnost, trajna obrtna sredstva, izvozne poslove i investicije, u odnosu na njihovo stanje od 13. januara ove godine - kaže Šoškić.


20.01.2011. V E S T – Olakšice za subvencionisane kredite

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je da će i u narednih šest meseci ostati olakšice manjeg izdvajanja devizne obavezne rezerve za banke koje budu odobravale subvencionisane kredite. "Olakšica će se odnositi na subvencionisane kredite za likvidnost, trajna obrtna sredstva, izvozne poslove i investicije, u odnosu na njihovo stanje od 13. januara ove godine", rekao je Šoškić na konferenciji za novinare. Guverner je istakao da će primenom nove odluke Izvšnog odbora NBS o utvrdjivanju različitih stopa obavezne rezerve u zavisnosti od ročnosti obaveze, odnosno izvora finansiranja banaka, biti smanjena ukupna obavezna rezerva za 268 miliona evra. Odlukom izvršnog odbora NBS deo dinarske osnovice na obaveze koje su oročene do dve godine stopa obavezne rezerve ostaje pet odsto, dok na dinarske izvore finansiranja banaka sa ročnošću preko dve godine neće biti obračunavata obavezna rezerva. Šoškić je rekao da je centralna banka povećala referentnu kamatnu stopu sa 11,5 odsto na 12 odsto da bi obuzdala visoka inflatorna očekivanja. On je najavio da će centralna banka i ubuduće monetarnu politiku prilagodjavati ispunjenju cilja da inflacija u 2011. godini bude 4,5 odsto, sa odstupanjem plus ili minus 1,5 odsto.


20.01.2011. VEST – Davaoci kostne srži

Na nedavno održanoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi, zainteresovani građani su imali priliku da se upišu u registar davalacakostne srži. Davaocima su podeljeni informatori i kratki upitnici, kaže menadžer razvoja Crvenog krsta Ivana Vasiljević. Prema njenim rečima građani koji žele da postanu dobrovoljni davaoci kostne srži mogu se da se jave Crvenom krstu i dobiju detaljne informacije.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt