eBooking.rs

Proslava Svetog Save u OŠ “Mitropolit Mihailo” počela je danas Svetosavskim turnirom u šahu. Turnir traje 3 dana i odvijaće se u tri kategorije: od I do IV razreda, V i VI i VII i VIII razred.

24. 01. 2011. VEST: SVETOSAVSKE SVEČANOSTI

XIX Svetosavske svečanosti, u organizaciji Dobrotvodnog društva "Sv. Sava", biće održane od 25. do 27. januara. Obeležavanje Svetosavskih svečanosti počinje u utorak 25. januara u hotelu "Zdravljak" svečanom Svetosavskom akademjom u 19h. U programu će učestvovati: Veliki orkestar škole za muzičke talente iz Ćuprije, poznati glumac, Aleksandar Dunić, koji će nastupiti sa monodramom: "Vojevanje Tanaska Rajića", i hor O. Š. "Mitropolit Mihailo. U četvrtak, na Dan Sv. Save, biće održana lituirgija u crkvi Sv. Preobraženja Gospodnjeg sa početkom u 8h.

24.01.2011. VEST – Sveti Sava u OŠ

Proslava Svetog Save u OŠ “Mitropolit Mihailo” počela je danas Svetosavskim turnirom u šahu. Turnir traje 3 dana i odvijaće se u tri kategorije: od I do IV razreda, V i VI i VII i VIII razred. Dodela nagrada najuspešnijim šahistima biće obavljena u četvrtak u zgradi stare škole, saznajemo od direktorke Jelene Milenović. U bioskopu “Moravica” sutra sa početkom u 12 časova biće održana priredba za učenike osmog razreda. Na Svetosavskoj akademiji, sutra od 19 časova Dobrotvorno društvo “Sveti Sava” nagradiće zlatnikom učenika generacije – Aleksandra Đorđevića. U četvrtak na dan Svetog Save, u skladu sa tradicijom, rezanje svetosavskog kolače biće obavljeno u zgradi stare škole sa početkom u 10 i 30. Svetosavsko slavlje biće organizovano i u svim izdvojenim odeljenjima

24. 01. 2011. VEST: SV. SAVA u SREDNJOJ ŠKOLI

Školska slava, Sv. Sava u S. Š. "Branislav Nušić", biće obeležena u četvrtak, rezanjem svetosavskog kolača u školskoj zbornici u 11h 30 i uz prigodan program u kome će učestvovati sokobanjski srednjoškolci. Do prethodne školske godine, školsku slavu smo obeležavali zajedno sa kolegama iz Osnovne škole, ali sada smo odlučili da posebno sečemo kolač i organizujemo proslavu, saznajemo od direktorke Srednje škole "Branislav Nušić", Dragane Trifunović.

24.01.2011. V E S T – Sveti Sava, vrtić Bucko

Predškolska ustanova "Bucko",već tradicionalno povodom dana Svetog Save organizuje priredbu koju sa svojim vaspitačima pripremaju predškolci, a kojoj će prisustvivati i sve ostale vaspitne grupe.Priredba će biti održana u četvrtak 27. januara sa početkom u 10 časova. Sve ostale grupe sa svojim vaspitačima obradjuju Svetosavlje, pa će sva deca prilagodjeno svom uzrastu biti upoznata sa likom Svetog Save kaže Miladinka Milenković direktorka Predškolske ustanove „Bucko“ i dodaje da vaspitači najmlađima život i delo prvog srpskog arhiepiskopa prezentuju na njima zanimljiv način i kroz razne sadržaje odnosno igru, upoznaju ih sa životom i delom Svetog Save.