eSokobanja.rs

Sve je spremno za polazak srednjoškolaca u SŠ Branislav Nušić. U I smeni će biti I i III razred, a u drugoj II i IV razred. Prva smena koja je prepodnevna počinje u 8, a druga poslepodnevna - u 14 časova

30.08.2011. VEST – Polazak u srednju školu

srednja-skola-branislav-nusic-sokobanja  Sve je spremno za polazak srednjoškolaca u SŠ "Branislav Nušić". U I smeni će biti I i III razred, a u drugoj II i IV razred. Prva smena koja je prepodnevna počinje u 8, a druga poslepodnevna - u 14 časova. Smene će se kao i do sada menjati na nedelju dana. Raspored učenika će biti istaknut na ulazima i na oglasnoj tabli ispred zbornice, a sve učionice biće označene brojem. Prvog dana će časovi biti skraćeni, a prvi čas će biti čas odeljenske zajednice. Prva subota će biti nastavna, kaže Dragana Trifunović, direktorka sokobanjske srednje škole i dodaje da je spisak udžbenika istaknut na sajtu škole.

 

 

 


31.08.2011. VEST – Seminar U SS “B. Nušić”

Seminar "Aktno orjetisana nastava" koji se održava u SŠ "Branislav Nušić" namenjen je profesorima koji predaju u oglednim odeljenjima. U sokobanjskoj srednjoj školi to je konkretno odeljenje finansijki administrator, ali ovaj seminar pohadjaju i drugi profesori, ukupno njih 24-oro. Seminar se sastoji iz tri dela, tri puta po dva dana, a druga dva dela održaće se do kraja kalendarske godine. Ovaj seminar je, prema rečima Dragane Trifunović, direktora sokobanjske srednje škole, profesorima od velike koristi, jer im pruža praktična znanja. Seminar "Aktino orjentisana nastava" delimično plaća škola dok drugi deo plaća GTZ, što je još jedna od povoljnosti.