Štrajk policajaca - Vesti Soko TV 03.02.2011.godine

Oko 13.000 policijskih službenika stupilo je u četvrtak u štrajk zbog lošeg materijalnog položaja zaposlenih, rekao je predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije (NSP) Velimir Barbulov. / Sindikat lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) saopštio je da veoma pažljivo prati situaciju u vezi štrajka prosvetnih radnika, jer su i njegovi članovi nezadovoljni materijalnim položajem.

Štrajk policajaca - Vesti Soko TV 03.02.2011.godine
3 Februar 2011

03.02.2011. V E S T – Štrajk policajaca

strajkOko 13.000 policijskih službenika stupilo je u četvrtak u štrajk zbog lošeg materijalnog položaja zaposlenih, rekao je predsedavajući Predsedništva Nezavisnog sindikata policije (NSP) Velimir Barbulov. "Više od 13.000 zaposlenih u MUP-a stupilo je u štrajk, uz obavljanje minimuma procesa rada. Policajci neće izlaziti na teren, a u štrajk su stupili i zaposleni u upravnim poslovima koji su prestali da izdaju dokumenta", rekao je Barbulov agenciji Beta. Kako je naveo, policija će izlaziti na teren po pozivu, a zaposleni u upravnim poslovima izdavaće dokumenta samo u hitnim slučajevima. Nezavisni sindikat policije traži povećanje zarada od 40 odsto, potpisivanje kolektivnog ugovora, izmene Zakona o policiji i opremanje policijskih službenika odećom i obućom. Drugi reprezentativni sindikat Policijski sindikat Srbije, ne podržava štrajk koji organizuje Nezavisni sindikat policije jer smatra da treba sačekati odgovor vlade na predlog kolektivnog ugovora.

03.02.2011. V E S T – Sindikat lekara i farmaceuta Srbije

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije (SLFS) saopštio je da veoma pažljivo prati situaciju u vezi štrajka prosvetnih radnika, jer su i njegovi članovi nezadovoljni materijalnim položajem. "Pratimo štrajčake zahteve, način za njihovo ostvarenje i reakciju Vlade Srbije, jer i sami kao deo javnog sektora ulazimo u treću godinu sa platama koje se nominalno ne menjaju, a realno su sve niže", navodi se u saopštenju. Sindikat navodi da je zbog toga nezadovoljstvo zaposlenih ogromno i oni povišicu od dva odsto doživljavaju pre kao uvredu zdravog razuma, nego ozbijan pokušaj da se nešto učini. "Lekari sa takvom milostinjom ne mogu da se zadovolje. Na narednom sastanku Glavnog odbora sindikata razmotrićemo naše sledeće korake. Dogovor sa Vladom je način i put kome ćemo kao odgovorni i svesni ljudi uvek dati prednost. Ako toga ne bude, bićemo prinuđeni da koristimo krajnja sredstva koja nam po zakonu pripadaju, što lekari, a posebno pacijenti, najmanje žele", navodi se u saopštenju.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt