eBooking.rs

Specijalna bolnica Sokobanja, kao jedina zdravstvena ustanova u Srbiji za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju nespecifičnih plućnih oboljenja, i Sokobanja, kao destinacija čiji prirodni potencijali imaju izuzetan zdravstveni efekat upravo u toj oblasti, svojevrsno su juče promovisane u emisiji „Puls Života“, koja je uživo emitovana iz studija Televizije SOS Kanal./ Najčešće alergijske reakcije u proteklom periodu bile su na polen. Obzirom da je polenizacija počela krajem februara, početkom marta, a završena je krajem oktobra, početkom novembra, mogu da odahnu svi oni koji imaju probleme sa ovim alergentom, kaže mr Mirjana Živanović, pedijatar, alergolog i klinički imunolog Specijalne bolnice "Sokobanja".

12.11.2010. V E S T – Specijalna bolnica Sokobanja u emisiji „Puls Života“ na SOS kanalu

Specijalna bolnica Sokobanja, kao jedina zdravstvena ustanova u Srbiji za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju nespecifičnih plućnih oboljenja, i Sokobanja, kao destinacija čiji prirodni potencijali imaju izuzetan zdravstveni efekat upravo u toj oblasti, svojevrsno su juče promovisane u emisiji „Puls Života“, koja je uživo emitovana iz studija Televizije SOS Kanal. O Specijalnoj bolnici i Sokobanji, u telefonskom uključenju govorio je prim. Dr Siniša Đorđević, specijalista interne medicine, pomoćnik direktora Specijalne bolnice, a u razgovoru su učestvovali gosti u studiju – stručnjaci u oblasti pulmologije. Emisija je bila posvećena početku primena Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, kao i hroničnoj opstruktivnoj bolesti pluća, kao bolesti za koju je najvažniji faktor rizika pušenje duvana. Specijalna bolnica je istaknuta kao referentna ustanova za ovu patologiju, u kojoj je organizovana i Škola odvikavanja od pušenja, a zabrana pušenja duvana na snazi je više od deset godina, stoji u Saopštenju dostavljenom našoj redakciji.


12. 11. 2010. VEST: ALERGIJA NA GRINJE

Najčešće alergijske reakcije u proteklom periodu bile su na polen. Obzirom da je polenizacija počela krajem februara, početkom marta, a završena je krajem oktobra, početkom novembra, mogu da odahnu svi oni koji imaju probleme sa ovim alergentom, kaže mr Mirjana Živanović, pedijatar, alergolog i klinički imunolog Specijalne bolnice "Sokobanja". U ovom periodu počinju alergijske reakcije na grinje. Tegobe su izraženije u zatvorenom prostoru, a simptomi su: uporan kašalj, kijanje, naročito izraženo jutarnje kijanje, naglo kašljanje i kijanje po ulasku u prostoriju, kaže dr Mirjana Živanović. Ona savetuje da se što češće vetre prostorije i menja posteljina, savetuju se i antialergijski ili oligoalergijski jastuci i posteljine, a prostorije bi trebalo da imaju što manje stvari, bar one u kojima ima dece, dok se čistoća podrazumeva, ali prašine nažalost uvek ima.


12.11.2010. VEST – Saveza učeničkih zadruga Srbije

Instruktivni seminar za direktore škola, pedagoške rukovodioce i mentore učeničkih zadruga, u organizaciji Saveza učeničkih zadruga Srbije, održava se danas i sutra u hotelu “Zdravljak”. Seminar je svečano otvorio predsednik opštine Dimitrije Lukić. Skupu prisustvuje 50-ak učesnika, među njima i predstavnici sokobanjske Osnovne škole. Glavni cilj seminara je edukacija kadrova koji se u školama bave učeničkim zadrugama. Ovo je stručno usavršavanje zadrugarskog kadra u cilju stvaranja timova za edukaciju i medijatora koji na području cele Srbije rade na propagiranju učeničkih zadruga, kaže predsednik Saveza učeničkih zadruga Srbije Dragoljub Zlatanović . Pored predavanja, za sve učesnike biće organizovane radionice.


12.11.2010. V E S T – FK „Ozren“, okružna liga

U jedanaestom, poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Okružne lige Fudbalskog saveza zaječarskog okruga fudbaleri „Ozrena“ sastaju se u Sokobanji sa ekipom FK „BSK“ iz Bogovine. Utakmica se igra sutra na stadionu „Bata Nole“ sa početkom u 13 časova.

 – Pioniri FK „Ozren“

Pioniri FK „Ozren“ u okviru devetog kola Lige pionira i mlađih pionira Borskog i Zaječarskog okruga ugostiće svoje vršnjake iz FK „Rtanj“ iz Boljevca. Utakmica se igra sutra na stadionu „Bata Nole“ sa početkom u 10 časova. Mlađi pioniri „Ozrena“ su slobodni.

 – II tim FK „Ozren“

Drugi tim FK „Ozren“ u okviru jedanaestog kola Opštinske lige sastaje se u nedelju sa ekipom FK „Palilulac“ iz Šarbanovca. I ova utakmica će biti odigrana na stadionu „Bata Nole“ sa početkom u 11 časova.

 – OK „Ozren“

U prošlom kolu seniorska selekcija odbojkašog kluba ‚‚Ozren‚‚ zabeležila je prvu pobedu u drugom kolu jesenjeg dela prvenstva. Odbojkaši su bili bolji od ekipe OK ‚‚Midžor‚‚ iz Kalne kod Knjaževca ostvarivši pobedu rezultatom 3:1 po setovima 25:9, 22:25, 25:18 i 25:15. Seniorska selekcija odbojkaškog kluba „Ozren“ sutra dočekuje ekipu odbojkaškog kluba „ Hajduk Veljko“ iz Negotina. Utakmica će se odigrati u sportskoj sali Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“sa početkom u 12:30 h. Odbojkaški klub poziva sve ljubitelje odbojke da dodju i da podrže Sokobanjske odbojkaše.