eSokobanja.rs

Opština Sokobanja, kao i svake godine, dodeljuje učenicima O. Š. "Mitropolit Mihailo", novogodišnje paketiće. Danas su paketiće dobili učenici svih sela sokobanjske škole i Odeljenje dece sa posebnim potrebama u Sokobanji, a sutra, popodne prilikom proslave za decu, uz prigodnu predstavu i u Prisustvu "Deda Mraza", ispred Kafe kluba 17, paketiće će dobiti i ostali učenici iz Sokobanje.

30. 12. 2010. VEST: Sokobanjski Deda Mraz

Opština Sokobanja, kao i svake godine, dodeljuje učenicima O. Š. "Mitropolit Mihailo", novogodišnje paketiće. Danas su paketiće dobili učenici svih sela sokobanjske škole i Odeljenje dece sa posebnim potrebama u Sokobanji, a sutra, popodne prilikom proslave za decu, uz prigodnu predstavu i u Prisustvu "Deda Mraza", ispred Kafe kluba 17, paketiće će dobiti i ostali učenici iz Sokobanje. I ove godine smo obradovali najmladje novogodišnjim paketićima, kaže predsednik opštine, Dimitrije Lukić. Poklone su danas u svim selima naše opštine i odeljenju dece sa posebnim potrebama delila 4 Deda mraza-učenika sokobanjske osnovne škole. Predsednik opštine je pozvao svu decu da prisustvuju sutrašnjoj svečanosti u centru Sokobanje i poželeo im da u novoj godini uče i budu vredni.

30.12.2010. VEST – Udruženje Roma “Istina”

Udruženje Roma “Istina” iz Sokobanje, podelilo je danas novogodišnje paketiće i školski pribor deci romske nacionalnosti do 10 godina. Novogodišnje paketiće i ove godine obezbedila je opština Sokabanja. Deda Mraz je svim mališanima, kojih je bilo stotinak podelio paketiće i poželeo im je mnogo sreće i zdravlja u Novoj 2011. godini. Predsednik Udruženja Roma „Istina“ ovom prilikom uputio je zahvalnost Opštini Sokobanja koja već treću godinu za redom obezbeđuje sredstva za romsku decu.


30.12.2010. VEST – Prvo polugodište školske 2010-2011. godine završava se sutra


U Osnovnoj školi Mitropolit Mihailo na sednici nastavničkog veća održanoj ove nedelje utvrđeni su uspeh i disciplina učenika na kraju prvog polugodišta. 70,51 % učenika ostvarilo pozitivan uspeh, a 25, 86% negativan, saznajemo od pomoćnice direktora sokobanjske Osnovne škole Tanje Nikolić. Ono što je karakteristično za ovaj period je da imamo malo veći broj neocenjenih učenik ukupno 23-oje što je znatno veći broj nego prošle godine, kaže Tanja Nikolić. Ovom prilikom svim učenicima i radnicima škole čestitala je Novogodišnje i Božićne praznike.


30. 12. 2010. VEST: LDP obnavlja rad u Sokobanji

Liberalno demokratska partija obnavlja rad u Sokobanji. U planu je otvaranje kancelarije, kao i osnivačka Skupština Opštinskog Odbora LDP-a saznajemo od Predraga Stevanovića iz LDP-a. Danas je LDP organizovala akciju podele propagandnog materijala u centru Sokobanje. Najavljene aktivnosti su u planu za proleće, a o tačnom datumu javnost će biti obaveštena putem medija, kaže Stevanović. On je iskoristio priliku da svim gradjanima Sokobanje i gostima poželi srećne Novogodišnje praznike i pozvao je sve gradjane kojima je liberalna opcija u politici bliska da se pridruže radu stranke.

30. 12. 2010. VEST: OZREN SOKOTOP

U Karate klubu "Ozren-Sokotop" sinoć u školskoj sali održano je polaganje za zvanja žutog, narandžastog, zelenog, braon i plavog pojasa. Polagalo je 30 kandidata od 5 do 15 godina, saznajemo od trenera kluba, Tanje Ivić. Polaganje se već godinama unazad obavlja 2 puta godišnje, početkom juna meseca, i krajem decembra, pred novogodišnje praznike. Tradicionalno, polaganja su uspešna, jer su deca veoma zainteresovana i redovno vežbaju, kaže član UO Karate kluba "Ozren Sokotop" Radoslav Lukič. Svi kandidati su položili, neki uslovno, što znači da će na sledećem polaganju opravdati zvanje, a neki su dobili čist pojas, objašnjava Tanja Ivić. Ovo polaganje je opravdalo naša očekivanja, dodala je ona. Od naših karatista naredne godine očekujemo dobre rezultate, medalje, i naravno plasman medju prvih 8 u reprezentaciji kaže Tanja Ivić. Svi karatisti, nagradjeni su diplomama.